Pensionen reguleres efter lønudviklingen for to år siden. Derfor rammer inflation og prisstigninger ekstra hårdt. Det vil Faglige Seniorer nu gøre op med.

Borgerforslag om fair pension har rundet 60.000 underskrifter

Folketinget skal torsdag behandle borgerforslag om at ændre reguleringen af pensionen, så det sker efter den forventede lønudvikling. Borgerforslaget har netop rundet 60.000 underskrifter.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Over 60.000 danskere har  skrevet under på Faglige Seniorers borgerforslag om “Fair pension – Pensionen skal stige, når lønningerne stiger.”

Borgerforslaget er til 1. behandling i Folketinget torsdag fra klokken 10, men det strømmer fortsat ind med underskrifter.

“Det er en fantastisk opbakning, vi oplever til vores forslag. Det er tydeligt, at danskerne ønsker en ny og mere retfærdig regulering, så pensionerne følger den forventede lønuvikling,” siger landsformand for Faglige Seniorer, Mette Kindberg.

Mål nået i januar

Der skal 50.000 underskrifter til, før et borgerforslag bliver taget op i Folketinget. Det mål blev nået kun en måned efter at borgerforslaget blev stillet i januar.

Onsdag 12. april var antallet af underskrifter steget til 60.300.

I takt med lønninger

Borgerforslaget skal medvirke til at pensionerne skal reguleres på niveau og i takt med lønningerne. Det gælder både folkepension, førtidspension, tidlig pension (Arne-pension) og seniorpension.

I dag venter pensionister 2 år på at få reguleret pensionen, når lønningerne stiger. Ventetiden kan mærkes, ikke mindst når der er inflation og priserne stiger. Finansministeriets egne tal viser, at pensionisterne således halter 5,7 procent bagefter i købekraft.

Faglige Seniorer foreslår, at pensionen i stedet reguleres i takt med den forventede lønudvikling fra og med 1. januar 2024, og at pensionisterne efterreguleres med efterslæbet fra 2020 til 2023.

Følg med på TV

Onsdag er en deputation fra Faglige Seniorer i Folketingets Beskæftigelsesudvalg for at ornietere om forslaget, der torsdag er til 1. behandling i Folkjetinget. Det sker fra klokken 10.

Se direkte TV torsdag 13. april kl. 10 fra 1. behandlingen af borgerforslaget HER.

Har du støttet?

Har du støttet Faglige Seniorers borgerforslag – eller synes du, det er helt i hampen? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Vi skal være flere

De 50.000 underskrifter på Faglige Seniorers borgerforslag blev opnået 12. februar. Tirsdag 14. februar var det tal steget til 53.000 - "men vi skal være flere," opfordrer landsformand Mette Kindberg.

Fredag 14. april havde over 62.300 skrevet under.

"Lad os vise politikerne, at der er rigtig stor opbakning til en ny og bedre regulering af folkepensionen. Jo flere vi skriver under, jo stærkere står vi," siger Mette Kindberg.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil Folketingets behandling af beslutningsforslaget er afsluttet.

Du kan støtte borgerforslaget her - husk du skal bruge MitID.

"Bliver du smidt af på grund af tekniske problemer, så prøv igen senere. Vi har brug for lige præcis din støtte," siger Mette Kindberg.

 

Først publiceret: onsdag 12. april 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 13:55

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.