Torben Möger Pedersen stopper 1. oktober og vil fremover bruge sin tid på bestyrelsesarbejde, rådgivningsopgaver, familien og andre private interesser. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Pensions-boss stopper efter mere end 30 år i spidsen

PensionDanmarks første og hidtil eneste administrerende direktør træder tilbage 1. oktober 2023 efter mere end 30 år i spidsen for Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab PensionDanmark skal have ny chef.

Torben Möger Pedersen træder tilbage som administrerende direktør med virkning fra 1. oktober 2023.

Det er første gang, at PensionDanmark skal gennemføre et skifte på den øverste post i organisationen.

“Torben har gennem tre årtier gjort en utrættelig og afgørende indsats for PensionDanmark. Vi har regelmæssigt drøftet den langsigtede strategi for selskabet, og henset til Torbens ønske om en bestyrelseskarriere er vi enige om, at timingen nu er den rette til, at en ny direktør tager over, ” siger Lars Sandahl Sørensen, bestyrelsesformand for PensionDanmark og administrerende direktør i DI.

Stor anderkendelse

Bestyrelsen udtrykker stor anerkendelse af det kolossale arbejde, som Torben Möger Pedersen har lagt i at opbygge Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab til glæde og gavn for mere end 815.000 medlemmer, hvoraf størstedelen er faglærte og ufaglærte.

“PensionDanmark har udviklet sig til en væsentlig samfundsaktør efter mange års medlemsfokuseret innovation med Torben som en gennemgående drivkraft. Han overdrager et PensionDanmark i topform med et fremtidssikret digitalt setup, lave omkostninger og branchens bedste afkast for 2022. Dermed er der ideelle betingelser for, at en ny administrerende direktør kan sætte den fremtidige retning for PensionDanmark,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Stærkt fundament

Bestyrelsen har igangsat rekrutteringen af en ny administrerende direktør, som ventes på plads inden sommerferien.

“Torben har udviklet PensionDanmark fra en ny og basal pensionskasse til en vidtfavnende velfærdsvirksomhed, som med pension, sundhed og efteruddannelse skaber et stærkt fundament for, at medlemmerne kan få et sundt og langt arbejdsliv og en økonomisk tryg alderdom,” siger næstformand Henning Overgaard, som er formand for 3F.

Stor ære

Torben Möger Pedersen fortsætter som administrerende direktør i PensionDanmark indtil 1. oktober 2023 og vil stå til rådighed for bestyrelsen for at sikre en god opstart for hans afløser.

“Efter at have været med til at stifte PensionDanmark, været den første medarbejder og været administrerende direktør i mere end 30 år har vi besluttet at give stafetten videre. Det har været en stor ære og fornøjelse at have fået lov til sammen med vores dygtige medarbejdere at udvikle PensionDanmark til en vigtig leverandør af bæredygtige velfærdsløsninger til danske lønmodtagere. Efter 1. oktober vil jeg bruge min tid på bestyrelsesarbejde, rådgivningsopgaver, min familie og andre private interesser,” siger Torben Möger Pedersen.

Milliard-formue

PensionDanmark er Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab med 815.000 medlemmer beskæftiget på godt 21.500 private og offentlige virksomheder og administrerer overenskomstaftalte velfærdsordninger inden for pension, forsikring, sundhed og efteruddannelse.

De årlige indbetalinger er godt 15 milliarder kroner. PensionDanmarks samlede formue er på 310 milliarder kroner.

Først publiceret: søndag 16. april 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 13:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.