Et ældre ægtepar fra Greve blev narret til at overføre en millionformue til svindlere.

Ægtepar snydt for millionformue

Bedragerne er desværre meget dygtige, når det kommer til at bedrage ældre borgere ved at udgive sig for at være fra banker eller myndigheder.

Senest opdateret: tirsdag 18. april 2023

Fredag formiddag gik det ud over et ældre ægtepar i Greve, som blev kontaktet af en mand, der sagde, han hed Tobias Eriksen og arbejdede undercover for Rigspolitiet.

Han oplyste, at politiet var ved at optrevle en sag om hacking, og at ægteparrets konto var i risiko for at blive tømt.

Bedrageren var meget overbevisende og oplyste tjenestenummer og telefonnummer, som overbeviste den ældre mand om, at henvendelsen var reel.

Hen over weekenden var ægteparret i dialog med både ”Tobias” og en påstået kollega ”Bo”, som havde overtalt dem til at overføre hele deres formue på over 1,7 millioner til en såkaldt ”sikkerhedskonto”, hvorfra pengene ikke kunne stjæles af hackerne.

Politiet advarer: Det vil vi ALDRIG gøre

Søndag aften blev sagen anmeldt til politiet af pårørende til ægteparret, da de blev klar over, at noget var galt. Politiet kørte til ægteparrets hjem, hvor de blev afhørt til sagen.

Pengene var overført, men politiet efterforsker sagen i samarbejde med banken, for at følge pengestrømmen og finde frem til de udspekulerede svindlere.

Alle kan risikere at ryge i kløerne på de skruppelløse bedragere. Husk at politiet ALDRIG beder borgerne om at overføre penge!

Ingen banker henter deres kunders kreditkort eller beder om koder, selvom der sker mistænkelig overførsler.

Et godt råd fra politiet er, at have lukkede profiler på sociale medier og få hemmeligt telefonnummer. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du eller dine pårørende får mistænkelige opkald.

Først publiceret: tirsdag 18. april 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 18. april 2023 kl. 15:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.