Nu kan du se alle dine aftaler om behandling og hjælp i én kalender på sundhed.dk

Nu er det nemmere: Se dine sundhedsaftaler ét sted

Fremover kan du på sundhed.dk få et samlet overblik over dine aftaler i sundhedsvæsenet – og du kan dele det med dine pårørende.

Senest opdateret: tirsdag 16. maj 2023

Når man både har aftaler på hospitalet, hos egen læge og med hjemmeplejen, kan det være svært at holde styr på det hele.

Derfor har Sundhedsdatastyrelsen sammen med blandt andre kommuner og regioner udviklet “Aftaler”, der er en ny digital løsning, som samler alle aftaler om behandling og hjælp i én kalender på sundhed.dk.

En af dem, der allerede har oplevet værdien af den nyeste løsning, er Finn Borbjerggaard, som var med, da løsningen blev testet.

”Vi brugte aftaleoversigten, fordi min kone var syg og havde en frygteligt masse aftaler med sygehusvæsenet. Hun kunne sagtens have 3-4 forskellige aftaler om ugen.”

Store krav til overblik

Netop det at bevare overblikket i en situation, hvor man i forvejen er syg eller svækket, er en typisk udfordring for mennesker, der har mange aftaler i sundhedsvæsenet, siger Lisbeth Nielsen, som er direktør i Sundhedsdatastyrelsen, som har ledet udviklingen af den nye løsning.

”Vi taler ofte om mennesker, som er svækket af deres sygdom eller på grund af alder. Det er ikke unormalt, at de har aftaler med både hjemmehjælp, egen læge og hospitalet. Det stiller store krav til overblikket – og det kan betyde glemte aftaler eller dobbeltbookinger.”

Skaber sammenhæng

Der er hver dag patienter, der bliver væk fra aftalt behandling, eller som viser sig at være til lægen, når hjemmehjælpen kommer forbi.

Med det nye system bliver det også  nemmere for sundhedspersonalet at skabe sammenhæng i  behandling på tværs.

“For eksempel kan din praktiserende læge se, hvornår du skal til undersøgelse på hospitalet og ud fra det vurdere, hvornår der så skal være opfølgende samtale,” siger Lisbeth Nielsen.

Med den nye løsning kan man også give adgang til sin aftaleoversigt til andre. Det betyder, at pårørende får lettere ved at hjælpe syge og ældre med at holde styr på aftalerne.

Se dine aftaler på sundhed.dk/aftaler – du skal bruge MitID for at logge på.

Først publiceret: onsdag 10. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 16. maj 2023 kl. 10:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.