Med appen kan du hurtigt få adgang til oplysninger om visumkrav og eventuelle specifikke paskrav for forskellige lande.

Gør din rejse lettere: Få tryghed og sikkerhed med gratis app

Udenrigsministeriets opdaterede app, "Rejseklar", giver nem adgang til rejsevejledninger, akut hjælp og information om visum- og paskrav. Tilmelding til Danskerlisten sikrer modtagelse af push-beskeder om alvorlige kriser under rejser.

Senest opdateret: tirsdag 13. juni 2023

Udenrigsministeriet præsenterer en opdateret udgave af deres app “Rejseklar”, der gør det enklere at få information og assistance før og under rejsen. Appen er gratis at bruge.

Med “Rejseklar” på mobilen får du adgang til Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledninger for lande verden over.

Få råd og vejledning på farten

Du kan blandt andet få nyttige råd og vejledning, hvis man oplever akutte behov for hjælp under rejsen, såsom tab af pas, involvering i en ulykke, sygdom eller udsættelse for kriminalitet.

Via appen har du adgang til råd og vejledninger omkring feriedestinationen. Foto: Udenrigsministeriet.

Rejser er ikke altid forudsigelige, for der kan opstå uventet situationer med politiske optøjer eller voldsomme naturfænomener.

“Det er netop den type hændelser, vi advarer om via krisebeskeder til dem, der tilmelder sig Danskerlisten i Rejseklar. Vi kan ikke slukke skovbranden, men vi kan informere om den og fortælle, hvordan man skal forholde sig,” siger Steen Hommel, der er direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Med “Rejseklar” kan du tilmelde dig den såkaldte Danskerliste.

Dermed vil du få push-beskeder direkte i mobilen, hvis der sker en alvorlig krise af betydning for sikkerheden i det land, hvor man er.

Se visumkrav og specifikke paskrav

Hvis rejsen går til flere lande, følger tilmeldingen til Danskerlisten automatisk med, når man flytter sig over grænsen, hvis man ønsker det.

Med appen kan du desuden hurtigt få adgang til oplysninger om visumkrav og eventuelle specifikke paskrav for forskellige lande.

Derudover kan du også læse Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledninger, der hjælper brugerne med at være godt forberedte til deres rejse.

Download appen her

Du kan downloade “Rejseklar” til din Iphone her. Hvis du har en Android, skal du trykke her.

Først publiceret: torsdag 8. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 13. juni 2023 kl. 07:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.