Tænk grundigt over, om det er fornuftigt at tage din firbenede ven med til udlandet, før du kontakter dyrlægen, påpeger Fødevarestyrelsen.

Skal kæledyret med på rejsen? Dette skal du huske

Husk chipmærkning, vaccination og pas, hvis dit kæledyr skal med på sommerens rejse. Læs her om Fødevarestyrelsens vejledning og potentielle udfordringer ved at rejse med kæledyr til udlandet.

Senest opdateret: mandag 12. juni 2023

Skal katten eller hunden med på sommerferieeventyr i udlandet, er der flere ting, som du bør huske.

For at have dit kæledyr med til et andet EU-land, skal dyret nemlig være chipmærket, vaccineret mod rabies og have et pas.

Alle disse nødvendige foranstaltninger kan tages hånd om hos dyrlægen.

Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Her kan du finde information

Der er forskel på landenes krav til kæledyrene, hvilket er vigtigt at have in mente før afrejsen.

“Selvom EU-landene stiller stort set enslydende krav til turister, der har deres kæledyr med, kan der være forskelle. For eksempel stiller Sverige krav om, at din hund skal være i bur eller sikkerhedssele, hvis du har den med i bilen,” siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Christina Rughede.

Hun peger på, at kæledyrsejere kan bruge Fødevarestyrelsens online-guide til “Rejse med kæledyr” for at sikre, at de har husket alt det nødvendige.

Du finder styrelsens guide her.

Dit kæledyr risikerer at strande

Christina Rughede opfordrer også til at tjekke hvilke krav, du skal leve op til, for at du uden problemer kan få dit kæledyr med ind i Danmark igen fra en rejse til lande uden for EU.

Kravene til udturen er ikke nødvendigvis de samme som dem, der stilles, når du skal hjem, fortæller hun.

“Skal du for eksempel en tur til Tyrkiet, bør du senest tre måneder inden afrejse have taget en blodprøve på dit kæledyr, som bekræfter, at rabiesvaccinen virker. Den skal du nemlig kunne fremvise, når du skal ind i EU igen.”

“Har du ikke den, skal blodprøven tages, mens du er på ferie, og herefter skal du vente tre måneder på, at dit kæledyr opfylder betingelserne. Dit kæledyr risikerer altså at strande i udlandet i månedsvis, hvis du ikke gør dit forarbejde.”

Skal dyret overhovedet med?

Inden du bestiller tid hos din dyrlæge til chipmærkning, vaccination og pas, er det værd at overveje, om det er en god idé at tage din firbenede ven med til udlandet.

Mange hunde og katte føler sig ikke trygge ved at rejse i bil, bus eller fly.

Derudover er der alvorlige infektionssygdomme blandt lokale gadehunde og vilde dyr i Øst- og Sydeuropa samt lande uden for EU.

Disse sygdomme kan også smitte mennesker, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Først publiceret: mandag 12. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 12. juni 2023 kl. 11:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.