Bog om hverdagen på danske godser: Javel, Hr. Baron

En krønike i ord og billeder om hverdagen på danske godser med fokus på forvalterne og deres lige så hårdtarbejdende hustruer.

Senest opdateret: mandag 31. juli 2023

Med Javel, hr. baron! dykker Helle Juhl ned i en vigtig del af landbrugshistorien med udgangspunkt i interviews med en række nulevende landbrugsledere og deres ægtefæller og materiale fra foreningen Landbrugslederen, der blev grundlagt i 1943.

Det er historien om mænd og maskiner i en tid, hvor landbruget blev industrialiseret. Om stærke ledere, elever og læremestre og om pionerer, hvis indsats rækker langt ud over landbruget.

Som for eksempel lederen af et stort kvægbrug, der via forsøg med ægtransplantationer var med til at bane vej for de første reagensglasbørn. Men også om en sippet og dog modig forvalterfrue, der gav Lise Nørgaard inspirationen til Maude fra Matador.

Om forfatteren

Helle Juhl (f. 1957) er forfatter, journalist og efterspurgt foredragsholder om bl.a. landbokulturen.

Helle er forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv fx Jutlandia – Krig, kald og kærlighed, som beretter om de danske sygeplejersker, der ydede humanitær hjælp under Korea-krigen på hospitalsskibet Jutlandia fra 1951-53.

Vind bogen

Javel, Hr. Baron er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Vejledende pris er 299,95 kroner og bogen kan købes her. 

Lindhardt og Ringhof og Faglige Seniorer har sammen udloddet 1 eksemplar af bogen.

Vinder er Lene Boserup, Dianalund.

Først publiceret: mandag 26. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 31. juli 2023 kl. 10:26

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.