Trykker du på linket i mailen og udfylder formularerne ender du med til sidst at give kriminelle adgang til din bankkonto. Det hele ser rigtigt ud - men er svindel.

Advarsel: Falsk mail fra borger.dk kan koste dig dyrt

Du skal passe ekstra meget på med en mail, der tilsyneladende er fra borger.dk, og som er meget professionelt udført. Du giver kriminelle adgang til din konto. Se mail her og opdag, hvordan svindlen foregår.

Senest opdateret: mandag 14. august 2023

Det ligner til forveksling en rigtig mail fra borger.dk med logo, der beder dig bekræfte dine personlige data.

Men det er et svindelnummer. Mailen er ikke fra borger.dk, men fra kriminelle, der forsøger at få adgang til dine prrsonlige oplysninger og din bankkonto.

“Kære kunde, Vi har bemærket, at du til dato ikke har bekræftet dine personlige data. for at fortsætte med at tilbyde dig en sikker service, er det nødvendigt at bekræfte dine personlige data. Din brugerkonto er midlertidigt blokeret,” fremgår det af mailen.

Sådan foregår phising

Ved phishing forsøger den it-kriminelle at “fiske” oplysninger ud af dig – i mange tilfælde uden at du nødvendigvis opdager det.

Phishing kan ske via en falsk e-mail, der ser ud til at komme fra banken, forsikringsselskabet, SKAT eller en anden kendt afsender. Du opfordres til at afgive personlige oplysninger enten ved at svare på e-mailen eller ved at taste oplysninger ind på en falsk hjemmeside.

Phishing kan også kombineres med ondsindede programmer (malware), der er skjult i vedhæftede filer, eller som lægges på din computer, når du besøger en inficeret hjemmeside. Programmerne installeres, uden du lægger mærke til det, og opsnapper personlige oplysninger og adgangskoder, som findes på computeren eller din mobile enhed (smartphone eller tablet).

Kilde: Borger.dk

Herefter opfordres du til at verificere din konto, for igen at få adgang.

“Hele processen tager kun 3 minutter. Du bør nu tage skridt til at løse problemet derefter så hurtigt som muligt. Opdateringer omfatter dit CPR-nummer, bankkort og telefonnummer Sørg for at indtaste det korrekt,” står det videre.

Der er vedlagt et link, som du skal trykke på. Og så er det, det bliver rigtig farligt – og dyrt for modtageren af mailen.

Går efter dine personlige oplysninger

Linket fører til en side, hvor du skal indtaste din kode til MitID. Siden ligner til forveksling den side, du kender ved login til MitID.

Efterfølgende bliver du via en side – der viser, at der arbejdes “med en sikekr forbindelse til MitID  – ført til endnu en side. Og igen meget troværdig og genkendelig fra tilsvarende “ægte sider” fra MitID.

På siden skal du så indtaste dine personlige oplysninger: Navn, telefonnumer, cpr.nummer, kreditkortnummer, udløbsdato og kortkoden. Gør du det, så har du dermed givet adgang til din konto.

Den kriminelle mangler nu kun en sidste ting. At du vericerer med dit MitID. Din koto er nu åben for den kriminelle, der herefter kan hæve fra den.

Se hele processen her

Den falske mail ser ægte ud – med logo. Men bemærk afsenderen – allerede her kan du se, at det er en falsk mail: support@Networksolutions.com – næppe en mail, som borger.dk bruger.

Når du har læst mailen og er blevet overbevist. Så trykker du på linket og kommer til denne side, hvor du skal skrive dit brugerid.

Herefter “omstilles” du til “MitID”

Herefter skal du udfylde denne formular og trykke opdatering.

Du bliver herefter overført til denne side, hvor du åbner med dit MitID – og giver den kriminelle adgang til din konto. Du kan hermed ganske sikkert i løbet af få minutter vinke farvel til det beløb, du har stående.

Hjælp med at advare andre

Du kan hjælpe med at gøre andre opmærksomme på svindel-mailen fra Borger.dk ved at dele artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: torsdag 13. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. august 2023 kl. 14:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.