En husstand kan vælge kun at oprette ét login og herunder kan alle medlemmer af husstanden få en personlig profil - helt, som man kender det fra andre streamingtjenester.

DR’s streamingtjeneste kræver snart login

DR's populære streamingtjeneste, DRTV, annoncerer en kommende ændring, hvor brugere bliver nødt til at logge ind for at få adgang til tjenesten i 2024.

Senest opdateret: mandag 26. februar 2024

DRTV er en populær streamingtjeneste, hvor man har gratis adgang til kanalens programmer, film og serier, som mange danskere gør flittigt brug af.

Det eneste, du skal gøre, er, at downloade appen eller tilgå hjemmesiden drtv.dk, hvor du kan vælge og vrage mellem streamingtjenestens indhold.

Men det skal være slut nu, for fra 2024 vil DRTV kræve, at brugerne indtaster deres navn og e-mailadresse som en del af loginprocessen.

Formålet med dette skridt er at skabe en mere personlig og relevant brugeroplevelse, forsvarer DR.

“Når man logger ind, får man sin egen forside til DRTV. Der vil både være indhold, alle danskere kan være fælles om, og så vil der være indhold, der er mere personligt relevant for den enkelte. Uanset om man ser DR-indhold på en tablet, tv eller mobil,” siger direktør Lasse Bastkjær Jensen.

Sådan fungerer det

Hvis brugere vælger ikke at logge ind, vil de stadig have mulighed for at se live-tv via DRTV. For at få adgang til det øvrige indhold vil de dog være nødt til at bruge traditionelt tv.

Prioriteringen af indhold til DRTV sker manuelt via DR-redaktører, der løbende overvåger og udvælger indhold.

Det kombineres med et anbefalingssystem, der registrerer, hvad brugerne godt kan lide, og på den baggrund giver brugerne personlige anbefalinger og prioriterer i den rækkefølge, DRTV-indhold bliver vist.

Det betyder, at indholdet hurtigere finder frem til de brugere, der gerne vil se det. Over tid, i takt med at systemet lærer brugeren bedre at kende, vil DRTV blive mere personligt relevant.

En husstand kan vælge at nøjes med ét login, hvor alle medlemmer af husstanden kan få en personlig profil under.

Ældre streamingforbrug er vokset

2022 blev året hvor streaming for første gang nogensinde overhalede brugen af de traditionelle medier.

9 ud af 10 danskere streamer i løbet af en uge fra en streamingtjeneste eller en distributør, og størstedelen streamer hver eneste dag.

Også blandt de ældre vokser streamingforbruget. Fra 2022 til 2023 voksede det daglige tidsforbrug hos DRTV-brugere, der er over 65 år, med 20 procent.

Danskere, der har brug for hjælp, kan ringe til DR Brugerkontakt på telefon 3520 3520 og få hjælp.

Kilde: DR

Først publiceret: tirsdag 22. august 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 26. februar 2024 kl. 10:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.