Få et godt tip til et badeværelse, der dufter frisk helt uden brug af kemikalier.

Få et duftende badeværelse med simpelt trick

Der skal hverken kemikalier eller andre hjælpemidler i dyre domme til at få et duftende badeværelse, som holder hele dagen.

Senest opdateret: tirsdag 3. oktober 2023

Det kan til tider være en idelugtende oplevelse at gå ud på badeværelset, men hvordan undgår man dette problem uden at bruge en masse kemikalier – og til færre penge?

Ofte bruger vi spray, duftlys eller måske en wc-frisker for at sikre en frisk duft på det lille hus. Der er bare det med disse effektive løsninger, at de kan være fyldt med kemikalier.

Derfor synes vi, at du skal kende til det her trick, der kun kræver to ting, som du måske allerede har derhjemme.

Den ene er en toiletpapirsrulle og den anden en æterisk olie med din yndlings duft, skriver idenyt.

Sådan gør du

Du skal blot tilføje 5 dråber æterisk olie på indersiden af paprullen, lade det absorbere få minutter, og sæt den derefter på din holder igen. Så er din del af opgaven sådan set løst.

Hver gang toiletrullen bruges, vil duften nemlig sprede sig på badeværelset. Jo flere gange rullen drejer rundt, jo mere duft vil der komme.

Vær opmærksom på kun at tilføje olien på paprøret, da det ikke er alle olier, der er egnet til at komme nær dine mest sarte områder.

Hvad er æteriske olier?

Æteriske olier er olier som nænsomt er udvundet fra planter og deres forskellige dele. Olierne kan blandt andet være fra blomster, frugter, skaller, bær og bark. En æterisk olie er altså naturlig og kan beskrives som et koncentreret og aromatisk planteekstrakt.

Der findes mange forskellige dufte, så det er helt op til dig, hvilken duft du ønsker på dit badeværelse, for alle dufte har samme positive effekt på lugten.

Når det så er sagt, er det værd at bemærke, at citrusdufte ofte forbindes med renhed, mens lavendel kan have en afslappende effekt.

Først publiceret: torsdag 21. september 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 3. oktober 2023 kl. 15:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.