Seniorer bliver i stigende grad i arbejde.

Jobfesten fortsætter: Aldrig har så mange været i arbejde

Der er næsten tre millioner i arbejde i Danmark. Det har vi aldrig set før - og især seniorer tager del i jobfesten.

Senest opdateret: tirsdag 26. september 2023

Beskæftigelsen i Danmark fortsætter med at stige og når nye højder. Antallet af lønmodtagere er i juli opgjort til 2.997.300 – det største antal nogensinde.

Siden juli sidste år er der samlet set kommet 41.000 flere beskæftigede til.

En stor del af fremgangen er sket blandt personer over 60 år.

Fakta: Seniorjob.dk

Seniorjob.dk er den aktuelle oversigt over ledige stillinger, som passer til seniorer.

Her finder du ikke mindst stillinger på nedsat tid. Både faste stillinger, midlertidige jobs og tilkaldevagter.

Det er gratis for både brugere og virksomheder, men virksomhederne kan derudover tilkøbe direkte adgang til de 188.000 læsere af Faglige Seniorers ugentlige nyhedsbrev.

Seniorjob.dk er en del af SeniorKlar, som blandt andet skal forberede seniorer til en gradvis tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Men samtidig sikre, at seniorer står stærkere, når de lukker døren til arbejdspladsen for sidste gang og tager hul på et nyt kapitel i livet.

Læs mere og søg job her

Det skyldes især, at flere bliver længere på arbejdsmarkedet, blandt som følge af gode konjunkturer og øget tilbagetrækningsalder.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd opgjorde i juni, at næsten 40 procent af fremgangen i beskæftigelsen skyldes flere lønmodtagere over 60 år.

“At så mange er i job, er et tegn på, at både virksomheder og dansk økonomi klarer sig godt. Men ikke mindst, så er det positivt for de mange mennesker, der har et arbejde at stå op til om morgenen, og som bidrager til vores samfund,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsbore-Jørgensen (S).

Fra juli 2022 til juli 2023 er antallet af beskæftigede, som er fyldt 67 år, steget med 5.173 til i alt 77.513.

Økonomer: Det kan gå op og ned

Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, tror, at antallet af lønmodtagere vil fortsætte op de kommende måneder.

Seniorklar? Se her

Er du seniorklar? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til overgangen til tilværelsen som folkepensionist  - og hvilke muligheder du har, inden du træffer valget.

Læs mere HER

Du kan også få gode råd og vejledning på hjemmesiden Seniorklar

“Vi tror, at milepælen på tre millioner lønmodtagere lige præcis når at blive nået, men der kan godt gå en måned eller to endnu,” oplyser han til Ritzau.

“Ikke desto mindre må udviklingen på arbejdsmarkedet siges at være en bragende succes i dansk økonomi, lyder det videre.

Jeppe Juul Borre, som er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, vil derimod ikke blive overrasket, hvis antallet af beskæftigede nu begynder at falde.

“Privatforbruget er faldet, og dele af industrien oplever lavere efterspørgsel. En lavere efterspørgsel i økonomien kan udfordre arbejdsmarkedet, som typisk reagerer med forsinkelse, skriver han i en kommentar.

Høj inflation har suget købekraften ud af de danske forbrugere, påpeger Jeppe Juul Borre. Hertal kan dansk eksport stå over for en mere udfordrende tid.

Er det OK?

Er det efter din mening OK, at seniorer arbejder – også efter de er fyldt 67 år? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side

 

 

 

Først publiceret: torsdag 21. september 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 26. september 2023 kl. 22:08

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.