Uopmærksomhed eller manglende orientering er en medvirkende årsag i seks ud af ti dødsulykker i trafikken.

Disse bilister kører oftere galt

Bilister der bruger håndholdt mobil bag rattet kører op til 10 gange så ofte galt i trafikken sammenlignet med bilister, der aldrig bruger håndholdt mobil.

Senest opdateret: fredag 13. oktober 2023

Bruger du en håndholdt mobiltelefon, når du kører bil?

Så er du ikke den eneste, men derfor er det stadig ikke en god idé, for selv få sekunders uopmærksomhed er hvert år skyld i mange alvorlige ulykker på vejene. 

Rådet for Sikker Trafik har spurgt flere end 5.000 bilister, om de inden for det seneste år har været involveret i en trafikulykke med eller uden personskade. 

Her viser det sig, at de bilister, som en gang i mellem eller oftere bruger håndholdt mobiltelefon under kørslen, har været involveret i en ulykke op til ti gange så ofte som bilister, der aldrig bruger håndholdt mobil, når de kører bil. 

“Der kan være flere årsager til, at folk er kørt galt. Men meget ville være vundet, hvis bilisterne som minimum holdt fingrene fra deres mobiltelefon, når de kører. Vi ved fra tidligere undersøgelser af alvorlige trafikulykker, at når man har hænder og øjne på mobilen, så øges risikoen for en ulykke markant,” siger Lisbeth Sahl Bauditz fra Rådet for Sikker Trafik. 

Hver 7. bruger håndholdt mobil 

I undersøgelsen kan man også se, at selv om flere og flere hen over årene har droppet den håndholdte mobil, når de taler i telefon bag rattet, så er der stadig en generel udfordring med brugen af håndholdte mobiler. 

Hver 7. bilist svarer, at vedkommende bruger håndholdt mobil enten meget ofte, ofte eller en gang i mellem, når de kører i trafikken.

Først publiceret: fredag 13. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 13. oktober 2023 kl. 14:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.