Gigtforeningen opfordrer i det hele taget til, at man får fat i redskaber, der gør husholdningen lettere, hvor det giver mening for dig i din hverdag.

Derfor er en airfryer god til dig med gigt

Få fem grunde til, hvorfor en airfryer kan være en hjælp i køkkenet for at aflaste led og passe på din energi.

Senest opdateret: torsdag 4. januar 2024

Madlavning er en stor del af hverdagen, men har du kroniske smerter i for eksempel hænderne, kan det måske virke uoverskueligt at lave mad.

Gigtforeningens rådgivere kommer derfor med bud på, hvordan du kan aflaste dine led og passe på din energi, så du hverken belaster eller udtrætter dig selv unødigt med eksempelvis madlavning.

Og her kan en airfryer måske være en hjælp til dig med smerter, fortæller Gigtforeningens ergoterapeut, Tine Lund Larsen.

Gør det nemmere for dig selv

Ergoterapeuten opfordrer i det hele taget til, at man får fat i redskaber, der gør husholdningen lettere, hvor det giver mening for dig i din hverdag.

Køb en robotstøvsuger eller et fladmoppesystem, hvis du får ondt af at støvsuge. Køb en grøntsagshakker, hvis det er køkkenarbejdet, der giver smerter.

Eller indret haven, så du undgår besværlige bede, der skal luges og anskaf måske en robotplæneklipper.

5 grunde til at anskaffe en airfryer

  1. Skuffen er let og langt nemmere at håndtere end for eksempel tunge ildfaste fade. Håndtaget kan gribes an på forskellige måder, så man kan fordele belastningen på flere eller større led. Du kan evt. understøtte med den anden hånd for at fordele belastningen yderligere.
  2. Vælger du en airfryer med touch-display, kræver det blot en lille berøring. Der er ingen knapper, der skal trykkes på, drejes eller andet, som kan være hårdt for fingerleddene.
  3. Airfryeren er oplagt at have stående på køkkenbordet og er derfor i en passende arbejdshøjde, fremfor at du skal bøje dig ned og håndtere bradepander eller lignende i en almindelig ovn, som ofte er i en lav højde.
  4. Skuffen og dens indhold kan komme i opvaskemaskinen, og er derfor nem at rengøre efterfølgende.
  5. En airfryer er alsidig, og kan bruges til mange formål, og dermed erstatte brug af den almindelige ovn – også til bagning.

Først publiceret: torsdag 4. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 4. januar 2024 kl. 17:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.