Vind bog: Signe og hendes datter

"Signe og hendes datter" er en fortælling om, hvordan traumer nedarves gennem generationer, men også hvordan man kan prøve at løsrive sig fra dem. 

Senest opdateret: torsdag 2. maj 2024

“Signe og hendes datter” er tredje og sidste bind i Lars Johanssons romantrilogi om Signe Gondrup, der som ung kvinde under anden verdenskrig forelskede sig i den tyske officer Felix Markworth, der var udstationeret i Skanderborg.

I krigens sidste år fulgte hun efter ham til Tyskland, hvor hun efter kapitulationen arbejdede for den amerikanske hær. Efter en voldtægt blev hun gravid og fødte datteren Kirsten.

I 1948 vendte hun hjem til Danmark. Hun blev anholdt ved ankomsten til Padborg og derefter idømt en fængselsstraf på et år og måtte overlade Kirsten til sine forældre.  

Om forfatteren

Lars Johansson, født i 1949, er forfatter og filminstruktør. Oprindelig er Lars Johansson uddannet fotograf fra Kulturhistorisk Museum, Randers, i 1979, og filmfotograf fra Den Danske Filmskole i 1982.

Siden 1985 har Lars Johansson dog fortrinsvis arbejdet som filminstruktør og manuskriptforfatter. Lars Johansson debuterede som forfatter i 2006 med den historiske roman “Signe”.

Vind bogen

Bogen “Signe og hendes datter” er udkommet på forlaget Gyldendal.

Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan købe bogen her. 

Gyldendal og Faglige Seniorer har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder er Else-Marie Jensen, Glumsø

Først publiceret: mandag 15. april 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 2. maj 2024 kl. 12:14

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.