Vejrforholdene er afgørende for prisen på el, da sol og vind har størst indflydelse på prisen. Dertil kommer den øgede produktion af energi fra solceller.

Her får du mest el for pengene

Førhen var strømmen billigst om natten, men nu er det i stigende grad på et andet tidspunkt af døgnet, at elkunderne kan få mest el for pengene. Få tips til at udnytte de billige timer her.

Senest opdateret: torsdag 2. maj 2024

Har du lagt mærke til, at det ikke altid er billigst at bruge el om natten?

Siden 2022 har strømmen primært været billigst i de solrige eftermiddagstimer om sommeren, og alt tyder på, at det er en ny tendens, som fortsætter ind i 2024.

I perioden 1. maj til 31. august 2023 var prisen for en kilowatt-time lavest i tidsrummet 13-15, hvor den lå på cirka 0,80 kroner/kWh inkl. nettarif og moms i gennemsnit.

Modsat var prisen i tidsrummet 01.00-02.00 om natten væsentlig højere, med en stigning på 25 pct. i gennemsnit.

Grøn strøm er billigst

Når strømmen produceres ved hjælp af vindmøller, solceller og vandkraft, betegnes den som grøn strøm – og lige præcis den energi anses for at være CO2-neutral.

“Så går du efter den billige strøm, gavner det ikke blot din pengepung – det gør også noget godt for klimaet, for når strømmen er billig, er den stort set altid grøn,” siger Troels Skipper, OK’s produktchef på el.

Vær dog opmærksom på, at de fleste netselskaber har indført varierende tariffer i sommerperioden.

Det betyder, at prisen kan variere alt afhængigt af hvilket tidspunkt, du bruger strømmen på – men den vil som udgangspunkt altid være højst i spidsbelastningsperioden fra klokken 17.00-21.00.

Sådan udnytter du de billige eftermiddagstimer

  • Hvis du har mulighed for det, så start din vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine i dagtimerne. Du kan med fordel anvende timeren til at planlægge igangsættelsen – det er en funktion, som de fleste nyere maskiner er udstyret med.
  • Du får som regel mest muligt ud af din opladning ved at lade elbilen mellem klokken 13.00-17.00, for der kan du drage fordel af lavere tariffer og få de billigste kilometer.
  • Selvom elprisen ofte er billigst i de lyse dagtimer om sommeren, har vejrforholdene stor indflydelse på elprisen. Derfor anbefales det, at du løbende holder øje med elprisen. Du kan se prisen time for time ved hjælp af forskellige apps, som du kan læse mere om her: https://seniornews.dk/2022/12/07/se-de-gratis-alternativer-til-min-stroem/

Først publiceret: mandag 29. april 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 2. maj 2024 kl. 14:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.