Opskoling, hvor en arbejdsgiver har udbetalt supplerende løn, tæller nu med i anciennitet til tidlig pension.

Tidlig pension: Nu tæller dette med

Fremover skal perioder med opskoling, hvor man har fået udbetalt løn fra sin arbejdsgiver, tælle med i ancienniteten til tidlig pension.

Senest opdateret: torsdag 6. juni 2024

Når ancienniteten på arbejdsmarkedet skal beregnes for ansøgere til tidlig pension, vil perioder med opskoling, hvor en arbejdsgiver har udbetalt supplerende løn, tælle med.

Det er helt på linje med de nuværende regler for anciennitet, hvor andre uddannelser med løn indgår i anciennitetsopgørelsen, for eksempel elevløn på erhvervsuddannelserne.

Det har et bredt politisk flertal i Folketinget vedtaget. 

Minister: Godt at få rettet op

Det har hele tiden været intentionen i aftalen om tidlig pension, at uddannelser med løn skal tælle med, oplyser beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen

“Derfor er det godt, at vi nu får rettet op på tingene. Det vil blandt andet betyde, at de plejemedhjælpere, der i 1990’erne blev opskolet til sosu’er, nu kan få deres opskolingsforløb talt med i ancienniteten til tidlig pension.

Reglerne følger intentionerne bag “Aftale om ny ret til tidlig pension”, der blev vedtaget i 2020.

Her fremgår, at der kan tildeles anciennitet under uddannelse for de perioder, hvor man blandt andet modtager elevløn. Perioder med opskoling vurderes at være sammenlignelige med perioder med elevløn, hvilket udløser anciennitet efter gældende regler.

Loven træder i kraft 1. august 2024.

Se lovforslaget her

Læs om tidlig pension i Seniorhåndbogen

Først publiceret: onsdag 29. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 6. juni 2024 kl. 09:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.