Seniorer i folkepensionsalderen fortsætter på arbejdsmarkedet.

Job-boom: Over 7.000 flere pensionister i job

Pensionister står for op mod en tredjedel af den samlede stigning i beskæftigelsen det seneste år.

Senest opdateret: tirsdag 22. oktober 2024

Antallet af seniorer i arbejde bliver ved med at slå nye rekorder.

Indenfor det seneste år fra august 2023 til august 2024 er over 7.000 flere pensionister registreret i lønmodtagerbeskæftigelse. Pensionisterne står dermed for op mod en tredjedel af den samlede stigning i beskæftigelsen.

Bliv Seniorklar

Har du en plan for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet? Måske er du endnu ikke helt seniorklar.

seniorklar.dk kan du få hjælp til at lægge en plan for den gode overgang og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kommer, når du er over 55 år.

Overgangen fra arbejde til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv.

Derfor har Faglige Seniorer og Østifterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne i deres mange overvejelser.

Læs mere på seniorklar.dk

Det viser den seneste opgørelse på jobindsats.dk, som er en dataportal fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering (STAR).

I alt er knap 90.000 pensionister i beskæftigelse sideløbende med pensionen. 

Stort potentiale

I følge Faglige Seniorer viser tallene, at der er et stort potentiale for at øge beskæftigelsen blandt seniorer.

“Det er en myte, at folkepensionsalderen er et endeligt mål for, hvornår man forlader arbejdsmarkedet. Hvis vi alene fokuserer på årgangen af 68-årige – der modtager folkepension – er 14.031 registreret i lønmodtagerbeskæftigelse. Og selv om mere end 50.000 i denne årgang har trukket sig fuldt tilbage, så er det tal faldende, mens beskæftigelsen er stigende,” konstaterer direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

Flere undersøgelser hos Faglige Seniorer dokumenterer, at seniorerne er parate til at udsætte deres planlagte pensionering, hvis de mødes af fleksibilitet på arbejdspladsen i form af kortere arbejdstid og færre arbejdsdage.

“De elsker simpelthen deres job, og rigtig mange seniorer – op mod to tredjedele – er parat til at fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen, hvis ellers virksomhederne vil imødekomme ønsker om mere fleksible arbejdsforhold,” siger Palle Smed.

Fortsat modregning: Ulogisk

Regeringen og Folketinget har med virkning fra 2023 fjernet reglerne om modregning af arbejdsindtægter i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. Og det har fået flere seniorer til at fortsætte i job, mener fra Faglige Seniorer.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

Der er dog stadig modregning af arbejdsindtægter for den personlige tillægsprocent og dermed i beregningen af ældrechecken. Det virker særligt hårdt for ægtefæller/samboende pensionister, lyder det.

“Arbejdsindtægter burde helt udelades af indtægtsgrundlaget – eller som minimum burde bundfradraget forhøjes klækkeligt. Det virker helt ulogisk, at der er pensionister, som skal tælle timer for at undgå denne modregning, hvis de har lyst til at blive i en beskæftigelse. Det bør der være politisk opmærksomhed på under de igangværende finanslovsforhandlinger,” siger Palle Smed,.

I øjeblikket er bundfradraget for arbejdsindtægter på 122.004 kroner årligt.

Først publiceret: tirsdag 22. oktober 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. oktober 2024 kl. 23:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.