Den socialdemokratiske ordfører siger på topmødet, at "Det grå guld er blevet den nye valuta i dansk politik."

Jens Joel fra Socialdemokratiet: Dumt at overse seniorerne som ressource

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Jens Joel, mener, at arbejdsgiverne vil være nogle skarn, hvis ikke de benytter seniorerne som arbejdskraft endnu mere i fremtiden.

Senest opdateret: torsdag 21. november 2024

Der er behov for at tale om seniorerne på en ny måde, når det drejer sig om arbejdsmarkedet og dets fremtid.

Sådan lyder det fra Jens Joel, der er Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, på Seniorernes Topmøde.

“Det er helt åbenlyst, at vi ikke er mål, når der bliver talt om seniorerne og arbejdsmarkedet i den politiske debat.”

“Når vi taler så meget netop nu om manglen på arbejdskraft er det paradoksalt, at der mange seniorer, som oplever, at det er ekstremt svært at finde et arbejde,” siger Jens Joel.

Ny valuta i dansk politik

Ifølge den socialdemokratiske ordfører, skal man gå væk fra det, som ligner den diskussion man havde i 1990’erne – hvor der var højarbejdsløshed – og hvor man sagde, at det var godt, hvis de ældre gave plads til de yngre generationer.

“Sådan er virkeligheden ikke længere. Det grå guld er blevet den nye valuta i dansk politik,” siger Jens Joel og fortsætter:

“Vi skal bruge opsvinget til at sikre nogle af de seniorer, som gerne vil blive på arbejdsmarkedet får lov til det.”

Han påpeger, at rigtig mange seniorer kan arbejde og vil arbejde endnu. De har lyst til at bidrage og lyst til at være en del af et fællesskab.

“Derfor mener jeg, at arbejdsgiverne vil være nogle skarn, hvis de ikke udnytter det, at de faktisk kan trække denne her ressource ind. Arbejdsgiverne skal begynde at tænke nyt.”

Der er stadig brug for mig

Jens Joel siger også i sin tale, at der er et behov for en kulturændring, men samtidig er han godt klar over, at en kulturændring ikke er noget, man kan lovgive sig ud af.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

“Jeg tror, vi har gjort en del ting fra politisk side, der trækker i den rigtige retning, men vi mangler stadig, at det nede i maven hos lønmodtageren er natuligt at sige: “Jeg tror, at der stadig er brug for mig efter den her fødselsdag.” og den følelse mangler nede i maven hos mange lønmodtagere.”

“Og jeg håber, at vi med topmødet her, kan sætte mere fokus på seniorerne som gerne vil blive på arbejdsmarkedet eller står i kø til at komme ind igen. Det skal vi sætte på dagsordenen,” siger ordføreren fra regeringspartiet.

Seniorernes Topmøde

Hvordan skaber vi bedre muligheder for, at flere seniorer kan fortsætte med at arbejde?

Det er på dagsordenen på Seniorernes Topmøde, der bliver holdt 21. november i Fællessalen på Christiansborg med næsten 150 politikere, erhvervsledere, organisationsfolk og lønmodtagere i senioralderen som deltagere.

Mere end 20.000 seniorer er blevet spurgt om deres erfaringer og ønsker til et aktivt seniorarbejdsliv. På topmødet præsenteres de nyeste tal og der ses nærmere på de barrierer og forpligtelser, der kan begrænse seniorers mulighed for at blive på arbejdsmarkedet.

Danske virksomheder deler på topmødet ud af deres erfaringer og om, hvordan ledere og medarbejdere arbejder med at skabe fleksible løsninger, der understøtter senioransattes behov.

Repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter vil drøfte, hvordan vi bedst imødekommer ønsket fra mange seniorer om at fortsætte arbejdslivet efter pensionsalderen, samtidig med at vi sikrer stabilitet og tryghed i en tid med forandringer.

For at inspirere flere uddeles for første gang SeniorKlar-prisen til en rollemodel, der har gjort en forskel.

Seniorernes Topmøde arrangeres af Seniorklar, der er er et fælles projekt mellem Faglige Seniorer og den uddelende forening Østifterne, der giver medarbejdere og virksomheder værktøjer, der skal hjælpe i overgangen fra arbejdsliv til seniorliv.

Læs mere om Seniorernes Topmøde her

Først publiceret: torsdag 21. november 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 21. november 2024 kl. 20:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.