
Lækkert og krydret: Marokkansk lammegryde
Nem opskrift på marokkansk lammegryde med lammekød i tern og rigeligt med krydderier.
Senest opdateret: fredag 14. februar 2025
Der findes ikke mange ting, som slår en krydret lammegryde på en kold vinteraften.
Denne marokkansk-inspirerede version får dit køkken til at dufte af sydens sol og din mund til at løbe i vand.
Lam smager fantastisk, og mange lande kan lave lækre lammegryder – fransk, græsk eller indisk lammegryde smager også dejligt.
Men vi vil alligevel sige, at denne marrokanske lammegryde får noget ekstra godt ud af lammet.
Selve lammet bliver marineret i forskellige krydderier som kanel, spidskommen, gurkemeje og cayennepeber. Disse krydderier giver både sødme og varme, og tilsammen giver de lammekødet en vidunderlig marokkansk velsmag.
Det marinerede kød steges med grøntsager og tørrede frugter som dadler og abrikoser.
Sødmen fra dadlerne og abrikoserne passer perfekt til den krydrede simreret. Har du hverken dadler eller abrikoser, kan du altid bruge rosiner.
Anret din lammegryde med mandler, koriander og tørret frugt på toppen, og server den med bulgur og creme fraiche som tilbehør.
Velbekomme.
Klik på linket HER, hvis du vil se videoopskriften på retten.
Din livret
Faglige Seniorer og Food TV samarbejder om at præsentere god mad og dejlige livretter, der er nemme at lave.
Først publiceret: mandag 3. februar 2025
Artiklen er sidst opdateret fredag 14. februar 2025 kl. 10:54