"Der brug for en samlet ældrepolitisk strategi, sådan at vi undgår vildskud og varm luft, men sikrer reelle forbedringer i de ældres velfærd," siger direktør i faglige Seniorer, Palle Smed.

Faglige Seniorer roser udspil fra DF om folkepension

Dansk Folkeparti vil stoppe udhulingen af folkepensionen og minimere modregning for pensionister, der arbejder ved siden af pensionen. Faglige Seniorer roser udspillet: Til gavn for de fattigste på folkepension.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Der er lutter roser fra Faglige Seniorer til udspil fra Dansk Folkeparti, der lægger op til et opgør med den praksis, at folkepensionen siden 1990 er steget i lavere takt end lønningerne.

Forskellen har finansieret den såkaldte satspulje, hvis midler går til sociale formål.

Udspillet kom på Dansk Folkepartis sommermøde onsdag.

“Vi ønsker at få stoppet udhulingen af folkepensionen, der sker gennem satspuljen,” sagde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der også lægger op til, at en mindre modregning af pensionister, der arbejder ved siden af pensionen.

Til gavn for de fattigste pensionister

Udspillet får ros med på vejen af Palle Smed, der er direktør i Faglige Seniorer, der organiserer 230.000 over 60 år fra LO-fagforeninger.

“Det har i den grad  været urefærdigt overfor folkepensionisterne, at pensionen ikke er blevet reguleret i samme takt som lønstigningerne. Det har især ramt de allerfattigste 300.000, der kun har folkepensionen at leve af, og som har måtte opleve, at deres eneste indkomst blive udhulet år for år,” siger Palle Smed.

Læs også: Over 13.000 seniorer lever i fattigdom

Mere attraktivt at arbejde

Også Dansk Folkepartis udspil om at mindske modregningen i folkepensionen for de pensionister, der arbejder ved siden af, er Palle Smed positiv overfor.

“Det vil gøre det mere attraktivt at blive delvist på arbejdsmarkedet, når man går på folkepension. Og måske motivere andre, der er på pension, til igen at give en hånd med for eksempel på sin gamle arbejdsplads. Mindre modregning vil medvirke til at øge arbejdsudbuddet. Og det er der vist bred enighed om, vi har brug for i en situation med tegn på arbejdskraftmangel i flere brancher, siger Palle Smed.

Læs også: Faglige Seniorer: Pensionister skal kunne arbejde mere uden at blive brandbeskattet

Alle skal bidrage til satspuljen

I stedet for at lade den lavere stigning i folkepensionen og andre pensioner finansiere satspuljen, er det Dansk Folkepartis hensigt, at alle danskere skal bidrage.

Samtlige partier i Folketinget undtaget Enhedslisten har hidtil stået bag den måde, satspuljen er finansieret på.

Debat: Hvad mener du?

Hvad mener du om udspillet fra Dansk Folkeparti? Du er velkommen med din mening i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/1801764086538528

 

Først publiceret: onsdag 8. august 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.