Bente Pedersen fra Dansk Sygeplejeråd er observatør i Faglige Seniorers hovedbestyrelse. 13. september fylder hun 75 år. Foto: Carsten Elert.

75 år: Sygeplejerske med flair for politik

Bente Pedersen har et helt liv haft mange kasketter på - både som aktiv i fagforeningen og i Socialistisk Folkeparti. Hun er observatør i Faglige Seniorers hovedbestyrelse for FTF-forbundet Dansk Sygeplejeråd. 13. september fylder hun 75 år.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

“Jeg så gerne, at vi i Dansk Sygeplejeråd blev fuldgyldigt medlem i Faglige Seniorer i stedet for blot-  som det er nu – observatør i hovedbestyrelsen. Det kan være en svær balance at deltage i HB- møderne, for hvornår skal man kommentere og hvilken vægt har ens ord ?”, siger Bente Pedersen fra Dansk Sygeplejeråd.

Hun er observatør i Faglige Seniorers hovedbestyrelse, og fylder 75 år 13. september 2018.

“I Dansk Sygeplejeråd har det taget os seniorer 10 år både at få tale- og stemmeret på generalforsamlinger og i andre forsamlinger. Jeg synes det er vigtigt at man er fuldgyldigt medlem, så man har reel indflydelse og kan stille forslag”.

Droppede gymnasiet og blev sygeplejeelev

Bente Pedersen er født i Stenløse, og efter realeksamen begyndte hun i gymnasiet, men holdt op efter et år og startede som sygeplejeelev. Valget stod mellem en uddannelse som folkeskolelærer eller sygeplejerske.

“I dag er jeg glad for, at jeg valgte sygeplejerske for at være skolelærer er jo blevet noget andet i dag, end det var dengang. Jeg blev færdig som sygeplejerske i 1966 og blev så sygeplejelærer i 1970 i Hillerød. I 1977 blev jeg vicerektor, men “degraderede” mig selv til studieleder. Det var af praktiske årsager, men ændrede intet ved det jeg arbejdede med. Jeg var i øvrigt også repræsentant i sikkerhedsrådet”.

Ud i verden som pensionist

I 2003 blev Bente Pedersen pensioneret som 60–årig.

“En pensionsalder som jeg og min mand havde aftalt, så vi kunne nå at opleve verden sammen. Min mand, der desværre er borte nu, blev syg med Parkinsons-sygdom. og det var meget hårdt. Men vi glædede os over at vi havde nået at rejse til blandt andet Japan, Kina og Sydafrika”.

Politiker for SF og aktiv i Faglige Seniorer

“Jeg har haft mange forskellige kasketter på. Siden 1984 har jeg været medlem af SF, som jeg har været formand for i Helsinge, og også i det daværende Frederiksborg Amt. Jeg har desuden siddet i hovedbestyrelsen i SF. Fra 1993 – 2001 har jeg siddet i Amtsrådet og også i byrådet i en kort periode. Af andre tillidsposter kan nævnes: formand for Skolenævnet, i bestyrelsen for CVU, i bestyrelsen for Sankt Helene Centret og i bestyrelsen for Pædagogisk seminarium,” fortæller Bente Pedersen.

“Til næste år stopper jeg i Landsbestyrelsen, men jeg fortsætter i kontaktudvalget, som er der hvor vi arrangerer møder, studiekredse og udflugter. Og så er jeg startet i Faglige Seniorers kommunegruppe her i kommunen. Egentlig har jeg igennem livet mest interesseret mig for landspolitik, men nu bliver det lokalpolitikken. Jeg tror meget på vores kommunegrupper. Det er vigtigt med den tætte kontakt til medlemmerne, og der er jo fortsat en hel del af vores medlemmer, som vi ikke når med elektronikken. Og så er der i hvert fald behov for at få kigget på de ældres forhold her i Gribskov kommune og på Ældrerådsarbejdet, som ikke bare lige kører på skinner.”

“Generelt synes jeg vi i Faglige Seniorer skal passe på ikke at blive for partipolitiske. Det er ikke vores opgave, og skal de 8.600 DSR-seniormedlemmer gå ind for et medlemskab hos Faglige Seniorer, er det det ældrepolitiske, vi skal sælge det på.”

Bente har to børn, fem børnebørn og et oldebarn. Hun fejrer fødselsdagen med en privat fest.

Først publiceret: mandag 10. september 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.