Henning Bøjer er sektionsformand for Faglige Seniorer, formand for HK Seniorerne i Thisted og medlem af Ældrerådet i Thisted. Nu fylder han 70 år. Foto: Carsten Elert.

Henning fylder 70 år: Jeg fik et nyt ægteskab uden at få en ny kone

Sektionsformand for Faglige Seniorer i Thy – Himmerland – Mors, Henning Bøjer, fylder 70 år 20. september. En stor del af hans arbejdsliv er gået med skat. Og som giftefoged har han viet 150 par.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

”Egentlig er det mest det lokale engagement, der interesserer mig, så derfor fortsætter jeg med at være formand for HK Seniorerne her i Thisted og også være medlem af Ældrerådet i Thisted, hvor jeg er valgt ind her ved sidste valg. Og det er så samtidig med at jeg er blevet sektionsformand for Faglige Seniorer i Thy – Himmerland – Mors”, fortæller Henning Bøjer der fylder 70 år den 20. september.

“Jeg er født i Hjardemål, hvor jeg gik i skole i 5 år og derefter 2 år i Østerild. Efter realeksamen fra Thisted Borgerskole, kom jeg i 1966 i lære i Sørensens Kulhandel som kontorassistent. Efter 2 år var jeg udlært, og så var det i Civilforsvaret i Frøslevlejren, i 1 måned + 2 gange 50 timer årligt i Thisted. Det var billigt sluppet.

Fra 1968 til 1/3 1970 havde jeg tre midlertidige job, og så startede jeg i Thisted kommune i 1971 som kommuneassistent på skattekontoret. Det blev til 37 år og jeg var skatteinspektør i 17 år, fra 1987 til 2005, med 30 ansatte på skattekontoret. Det overgik som bekendt til staten i 2005, og så blev jeg chef for Borgerservice i 3 år, hvorefter jeg gik på pension. Det skulle bygges op, samtidig med kommunesammenlægningen i 2007. Et stort og ganske kompliceret arbejde.

Har viet 150 par som giftefoged

En af fornøjelserne ved det sidste job var, at jeg blev giftefoged på alle hverdage. Det er faktisk blevet til at jeg har 150 par på samvittigheden. Nu er det ganske sjovt at møde nogle af dem i Thisted en gang imellem.

Der blev jo viet ekstra mange i 060606 og 070707 for så kan parrene jo da huske hvornår de har bryllupsdag. Og den 8/8 2008 som også var en stor bryllupsdag, viede jeg mit sidste par – samtidig med at det var min sidste arbejdsdag. Jeg stoppede som 60-årig, og det var planlagt, så min kone og jeg kunne få en masse gode år sammen.

Sideløbende med mit arbejde, blev jeg i 1968 formand for HK Ungdom i Thisted, og det var jeg til 1970. Det kan føre meget med sig, og blandt andet var jeg så heldig at møde min kone Lisbeth på en HK- tur til Flensborg. Det har holdt lige siden.

Fra 1971 – 1980 gik jeg i skole samtidig med arbejdet. På Dansk Kommunal Kursus i Nykøbing i 2

Jeg har aldrig været partiorganiseret. Det bør man ikke være som topembedsmand.

år, og Holstebro i 1 år. Herefter på Forvaltningshøjskolen i Aalborg i 5 år. Så jeg kender køreturen mellem Thisted og Aalborg som min egen bukselomme. Og så var uddannelsen som skatterevisor hjemme.

Lang transport for Faglige Seniorer

I foråret 2018 blev Henning sektionsformand i Faglige Seniorer.

”Det er spændende at være blevet formand, men jeg synes det har været en hård start hvor jeg på kort tid har måttet rejse til 4 vigtige møder i Faglige Seniorer. Transporten kan være lang, da Thisted jo ligger lidt langt fra hvor møderne bliver holdt. Et af møderne var Hovedbestyrelsesmødet. Et spændende møde, men hold da op hvor har Hovedbestyrelsen mange medlemmer!

Dommer på grønsværen

Der skal jo også være plads til andet end arbejde. Fra 1971 – 1991 har jeg været fodbolddommer og har også uddannet nye dommere. Jeg har været formand for dommerklubben og bedømmerudvalget og det er der gået rigtig megen tid med. Da jeg stoppede med det, fik jeg mere tid til familien og det var som at få et nyt ægteskab uden at få en ny kone.

I dag slapper jeg af med at gå ture. Det sker i Thisted og Svinkløv, hvor vi har en fastligger campingvogn, nu på 10. sæson. Hus, have og fjernsyn skal også passes.

Tidligere har det været svært at få kontakt med Ældrerådet, da de så Faglige Seniorer som ’røde’.

Vi har rejst en del. Eksempelvis har vi været på Gran Canaria mange gange, blandt andet 7 gange af 14 dages varighed, på Tenerife, i Gambia, Marokko og i Thailand hvor vi også har været 7 gange.

Nu rejser vi også med “Lotto-klubben”. Vi vinder ikke nok til at det kan dække rejseomkostningerne, men det gør ikke noget. Det er blevet til Tyrkiet, Bulgarien, Kreta, Mallorca og Gran Canaria. Næste ferie skal nok være Gran Canaria, som jeg er rigtig glad for.

Ingen partibog

Jeg har aldrig været partiorganiseret. Det bør man ikke være som topembedsmand, synes jeg.

Tidligere har det været svært at få kontakt med Ældrerådet, da de så Faglige Seniorer som “røde”. Nu hvor jeg selv er medlem af rådet, går det bedre. Vi laver en del arrangementer i Faglige Seniorer. Men det kan være svært at invitere vores medlemmer, nu vi ikke har bladet længere. Folk skal på nettet, og det gør de altså ikke lige sådan…”

Først publiceret: mandag 17. september 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.