Statsminister Mette Frederiksen har været udsat for trusler om vold

Kommune laver plejehjem for voldelige ældre

Københavns Kommune følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og indretter boliger til ældre borgere med "atypisk og udadreagerende adfærd".

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

I foråret pegede en rapport fra Sundhedsstyrelsen på, at ansatte i ældreplejen er udsat for vold og trusler om vold.

Styrelsen anbefalede derfor en styrket indsats for at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd blandt borgere, som får hjælp af den kommunale ældrepleje.

Nu tager Københavns Kommune det første skridt mod at 14 plejeboliger på plejehjemmet Pilehuset i Brønshøj bliver omdannet til at huse ældre borgere med “atypisk og udadreagerende adfærd”, skriver Berlingske.

Behøver ekstra omsorg

Det sker for at skærme andre beboere og personale, siger stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester Klaus Mygind (SF) til avisen.

– På vores plejehjem har vi i dag nogle få beboere, som af forskellige årsager har en meget udadreagerende adfærd, og som derfor behøver ekstra meget omsorg og pleje. Det er vores vurdering, at den bedste måde at hjælpe disse beboere på er at give dem et plejeboligtilbud med særlige rammer og kompetencer, siger Klaus Mygind.

De nye plejeboliger ventes at stå klar midt i 2020 for at tage imod ældre med fysiske sygdomme i kombination med hjerneskader, apopleksi, Parkinsons sygdom eller sindslidelser, skriver Berlingske.

Hvad mener du?

Hvad synes du om Københavns Kommunes initiativ med at oprette særlige boliger på plejehjem til voldsomme ældre? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

ÆLDRE FÅR EGET PLEJEHJEM: ER VOLDELIGEKommune har nu taget det første skridt til at 14 plejeboliger på plejehjem bliver…

Slået op af Faglige SeniorerSøndag den 20. oktober 2019

Først publiceret: søndag 20. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:22