Børge Willumsen var en institution i Faglige Seniorer og han nåede at være aktiv i 34 år i organisationen, før han stoppede i 2014. Foto: Carsten Elert.

En pioner er gået bort: Børge Willumsen er død

Mindeord: En institution i Faglige Seniorer er død. Børge Willumsen blev 94 år.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Landsformand for Faglige Seniorer Ole Ibsen har følgende mindeord i forbindelse med, at Børge Willumsen er død. Han blev 94 år.

“Det er frygtelig trist, at vi nu må sige farvel til en af vores helt store profiler i Faglige Seniorer. Børge var en institution i Faglige Seniorer. Han har været med næsten fra starten og har præget vores organisation rigtig meget og sad i mange år i vores hovedbestyrelse.

Og Børge var frisk helt til det sidste. Det kneb lidt med synet og hørelsen, men den der øverst oppe –  hjernen – var stadig yderst velfungerende.

Det har altid været sådan, at hvis Børge tog ordet blev der lyttet, og der blev ofte truffet en beslutning ud fra Børges indlæg.

I 1980 blev LO Faglige Pensionister og efterlønsmodtagere startet, og Børge – som på det tidspunkt var hovedkasserer i Dansk Funktionær Forbund – fandt i forbundshuset nogle møbler, man kunne etablere sig med, da LO Faglige Pensionister flyttede fra Åboulevarden til Nørre Voldgade.

Han ”fandt” også lidt penge, man kunne starte med.

Børge har fulgt organisationen på alle de adresser, hvor Faglige Seniorer har haft til huse – og det er jo efterhånden ret mange.

Da Børge forlod Dansk Funktionær Forbund og gik på pension, var det naturligt han kom med i LO Faglige Seniorer.

Til de første mange kongresser sad Børge med, når der skulle ændres eller udfærdiges nye love og vedtægter – og ikke nok med at han sad med, han trykte også de gældende love op i en trefløjet folder, med plads til nuværende love, plads til lovforslag, og plads til afstemningsresultatet.

Det var et meget flot stykke arbejde han udførte, og nemt at arbejde med på kongresserne.

Det har altid været sådan, at hvis Børge tog ordet blev der lyttet, og der blev ofte truffet en beslutning ud fra Børges indlæg.

Børge sørgede for, at de første EDB-kurser for medlemmer af hovedbestyrelsen og Landsklubmedlemmer.

Børge var meget social og sørgede også for sange, som han selvfølgelig selv havde trykt til lejligheden.

Landsklubudvalget var Børge med til at starte – det er det der nu hedder Forbundsudvalget –  i 1989/ 1990. Udvalget voksede sig stort og fagligt godt, da de forskellige forbunds seniororganisationer blev kollektivt indmeldt.

I udvalget var Børge meget ofte den drivende kraft sammen med den til enhver tid siddende formand. Han sørgede for, at de første EDB-kurser for medlemmer af hovedbestyrelsen og Landsklubmedlemmer løb af stablen.

Han evner på det økonomiske område har LO Faglige Seniorer – nu Faglige Seniorer – også haft glæde af. Regnskaberne har Børge altid gransket nøje – og kommenteret.

Og der var altid kage, når man mødtes i datastuen.

Ved siden af al dette arbejde, stod han jo for en datastue, som han selv fik oprettet på Håndværkerhavens Plejehjem. Også den har vokset sig stor, og der var hele tiden nye udfordringer med nye edb-programmer og nye deltagere. Børge tog sig af det, og også det sociale – som også var vigtigt i “hans” datastue – stod han for. Dukkede folk ikke op, blev de kontatet.

Og der var altid kage, når man mødtes i datastuen.

Børge Willumsen var en institution i vores organisation, og han nåede at være hos os i  34 år, før han stoppede i 2014.

Børge var altid i godt humør, og der var altid et opmuntrende ord fra ham, når man mødte ham. Og så var han vores forsanger nummer ét i Faglige Seniorer.

Vores kammerat Børge vil i den grad blive savnet!

Æret være hans minde!

Først publiceret: mandag 21. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:22

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.