Alle pensionister får nu 1.000 kroner. Men Faglige Seniorer havde hellere set en ekstra ældrecheck, der ville gavne de fattigste pensionister.

Faglige Seniorer: Flere penge til pensionister godt for dansk økonomi

Ældreorganisation tilfreds med udmelding fra topøkonomer. Foreslår ekstra ældrecheck til udbetaling i september.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Ældreorganisationen Faglige Seniorer bakker op bag nuværende overvismand Carl-Johan Dalgaard og forgængeren Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der mener, at den bedste måde at kickstarte dansk økonomi er at sende ekstra penge til studerende, ledige og pensionister.

”Tankerne fra de to topøkonomer er helt i tråd med det, vi mener i Faglige Seniorer. Det mest effektive er at sætte gang i forbruget. Og det kan gøres ved at sende ved at sende penge til dem, der virkelig har brug for det. Penge til pensionister vil hurtigt få ben at gå på,” siger Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, der med 230.000 medlemmer er landets næststørste ældreorganisation.

Ekstra ældrecheck til september

Faglige Seniorer foreslår, at folkepensionisterne til september får en ekstra ældrecheck. Dermed kan de ældre bidrage til at kickstarte økonomien, når Danmark skal i gang efter corona-krisen.

”Mange pensionister har et meget begrænset økonomisk råderum. Derfor foreslår vi, at der udbetales en ekstraordinær ældrecheck på 50 procent af det beløb, den enkelte var stillet i udsigt i 2020. I gennemsnit betyder det en ekstra ældrecheck på 7.500 kroner,” siger Palle Smed.

Forslaget vil ifølge Faglige Seniorer koste knap 2 milliarder kroner. Beløbet er skattepligtigt, så nettoudgiften for staten vil beløbe sig til 1,2 milliarder kroner.

Omkring 260.000 pensionister modtager ældrecheck, fordi den likvide formue er under 89.900 kroner og den personlige tillægsprocent er over nul.

Syv forslag til fart på økonomi

En ekstra ældrecheck er et af i alt syv forslag til at få samfundsøkonomien op i gear, som Danmarks næststørste ældreorganisation spiller ud med.

Andre forslag er fradrag for at gøre egen bolig mere ældrevenlig, opførelse af 5.000 nye plejeboliger/plejehjemspladser samt renovering af plejecentre og ældreinvesteringer i offentlige anlæg.

Faglige Seniorers forslag til syv initiativer

Faglige Seniorers udspil "Syv forslag til at få samfundsøkonomien op i gear" indeholder følgende initiativer:

  1. Udbetal en ekstra ældrecheck i september 2020.
  2. Fradrag for at gøre egen bolig mere ældrevenlig.
  3. Ældre medborgere skal have hjælp til service i hjemmet.
  4. Byg eller renover 10.000 almene ældreboliger over 2-3 år.
  5. Byg 5.000 nye plejeboliger/plejehjemspladser.
  6. Flere investeringer i ny velfærdsteknologi.
  7. Renovering af plejecentre og ældreinvesteringer i offentlige anlæg.

Download udspillet her (pdf)

Først publiceret: mandag 25. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:50

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.