Indtil videre har Bodil påtaget sig at handle ind for ti ældre hver uge. Men hun regner med, at mange vil søge om at blive en del af ordningen hos Dansk Folkehjælp.

Bodil handler ind for 100-årig: Jeg kan lige så godt gøre noget for andre

Bodil Markmøller vil hellere bruge sin tid på at hjælpe end at kede sig derhjemme. Den 68-årige formand for Dansk Folkehjælp i Herning handler ind for ældre.

Senest opdateret: mandag 17. maj 2021

“Jeg er vant til at have en fuld kalender, og på grund af corona-epidemien er den nærmest tom i øjeblikket. Jeg kan da lige så godt bruge tiden til noget meningsfyldt fremfor at sidde herhjemme og kede mig”, siger Bodil Markmøller, der er formand for Dansk Folkehjælps afdeling i Herning.

Hun gik egentlig på pension for tre år siden, men som den ildsjæl hun er, har den 68-årige midtjyde sat sig på adskillige formandsposter på ældreområdet i Herning.

Den 100-årige dame, hun handler ind for, er næsten blind og kan ikke komme ud. Men Bodil har god tid til at tage en sludder på trappen.

.... så kan jeg da ligeså godt gøre noget godt for andre.

Bodil Markmøller

“Jeg er vant til at møde mange mennesker hver dag. Nu sidder jeg bare her med min mand og min hund, og så kan jeg da ligeså godt gøre noget godt for andre. Hjemmehjælpen har jo ikke altid tid til både indkøb og hyggesnak på afstand, men det har jeg”.

 

Dejligt at hjælpe

Blandt de mange formandsposter er posten som formand for Herning Kommunes Ældreråd. Herfra er hun talerør for kommunens ældre og sørger for, at de høres i alle kommunale sager, der påvirker deres hverdag. Men selvom bestyrelsesarbejdet ligger stille på grund af corona-epidemien, er Bodil i fuld gang bag kulisserne.

Sådan bliver du frivillig

Vil du være frivillig og hjælpe sårbare ældre med indkøb eller praktisk hjælp i hjemmet, skal du tilmelde dig på Dansk Folkehjælps hjemmeside – klik her.

Læs mere om at være frivillig i Dansk Folkehjælp - klik her

 

“Jeg taler med mange ældre. Både dem jeg handler for og er telefonven for giver mig et indblik i, hvad de har af ønsker og behov. Det kan jeg jo tage med mig tilbage til mødelokalet, når Ældrerådet samles igen”.

Bodil oplever også, at de ældre er glade for at blive hørt, og hun selv er bare glad for at kunne lægge ører til alt fra gode historier til ønsker for fremtiden.

“Det er dejligt at kunne hjælpe andre. Jeg har altid arbejdet frivilligt. Denne eneste forskel er, at efter jeg gik på pension, har jeg fået bedre tid til det”, siger hun.

Forventer stor efterspørgsel

Indtil videre har Bodil påtaget sig at handle ind for ti ældre hver uge. Men hun regner med, at mange vil søge om at blive en del af ordningen hos Dansk Folkehjælp.

“Vi er kun lige startet op for nogle uger siden her i Herning, men vi har allerede fået en del tilmeldinger. Hjemmehjælperne har haft foldere med ude til deres borgere, og der skal nok komme mange flere ældre, der gerne vil have lidt ekstra hjælp”.

Hun håber, at samarbejdet mellem Dansk Folkehjælp og Faglige Seniorer kan få flere frivillige til at melde sig under fanerne.

“Vi skal nok få brug for flere hænder, og de fleste kan jo hjælpe med småopgaver som at købe ind eller skifte en pære”.

 

Først publiceret: tirsdag 26. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret mandag 17. maj 2021 kl. 09:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.