Fanøs folkesanger, Johnny Madsen, fylder 70 år i dag.

Fanøs folkesanger: Johnny Madsen fylder 70 år

Danmark kender Johnny Madsen som den stor-rygende- og -drikkende folkesanger, men hans hjerte banker for malerierne i dag.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

Vestjyllands folkekære Johnny Madsen fylder 70 år i dag.

I 1951 blev han født i fiskerbyen Thyborøn, og livet på vestkysten kom til at forme hele hans liv. De seneste par årtier har han resideret på Fanø. Et barn er det blevet til; musikeren Rasmus Madsen. I dag er han single, men gennem 32 år boede han sammen med kæresten, Margit Poulsen.

Selv om det er som musiker og sanger Johnny Madsen blev folkekær sammen med bands som Rumlekvadrillen, La Porta Band og Dalton, er det maleriet, der har inspireret ham de sidste mange år.

Vil hellere male

Han vil hellere male end spille, lægge han ikke skjul på.

”At male er hele mit liv. Det er det jeg laver”, sagde han fornyeligt i et interview. Han står tidligt op om morgenen og maler hele dagen. Ofte bliver det til 30-40 værker om året med særegne figurer, som nemt sælges for 40.000 kroner stykket.

Ikke desto mindre er han stadig på landevejen, når ellers corona-epidemien tager en ende. Hans akustiske tur rundt i Danmark sidste år er nu rykket til efteråret 2021.

Johnny Madsen slog igennem med soloalbummet “De Tørre Er De Best…Men Våde Er De Flest…. Sidenhen er det blevet til en hel del albummer og flere kendte sange som “Færgemand” og “Udenfor sæsonen”.

Tørre humor

I dag er Johnny Madsen kendt langt udenfor Vestjylland for sin lune humor og sin insisteren på den personlige frihed, hvor man gerne må få sig en cigaret og en dram efter koncerten.

Knap så kendt som sangene og de flotte malerier, er Johnny Madsens rappe replik og finurlige forkærlighed for one-liners. Ja, faktisk findes der en hel hjemmeside alene dedikeret til spillemandens mere eller mindre livskloge råd.

Johnny Madsens livs-lyrik

“Min familie er så fattig, at vi slog min fars begravelse sammen med min 50-års fødselsdag.”

“Så er Knud lige blevet forladt af sin kæreste. Så nu står han tilbage med kone, 2 børn og en langhåret hund.”

"Cognac krummer ikke i sengen"

"Lige meget, hvor sort livet er, så er der altid lys i køleskabet"

Læs flere Johnny Madsen-citater HER

Først publiceret: onsdag 31. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 14:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.