"Den lyshårede" fra ABBA fylder 71 år i dag.

Tillykke: Agnetha Fältskog fylder 71 år i dag

I morgen er det 47 år siden hun sammen med de tre andre ABBA-medlemmer vandt Det Internationale Melodi Grand Prix med sangen "Waterloo".

Senest opdateret: mandag 5. april 2021

“Den lyshårede” fra ABBA fylder 71 år gammel i dag, og hun fejrer helt sikkert fødselsdagen sammen med sin familie, som bor tæt på hende i Sverige. Familien har nemlig været omdrejningspunktet i hele hendes liv.

Den specielle aften den 6. april i 1974 i Brighton, hvor ABBA blev verdenskendt.

Utilpas ved sejrens omfang

Agnetha var blot 24 år gammel, da hun sammen med Bjørn, Benny og Anni-Frid, vandt det internationale Melodi Grand Prix i 1974, og skabte europæisk musikhistorie.

Lige fra Grand Prix-aftenen i Brighton i England var hun utilpas med den enorme og øjeblikkelige berømmelse og de mange krav, der fulgte med berømmelsen, turneerne og forretningskravene, som fulgte med den internationale succes.

Sammen med flere af hendes forbier, som hun senere fortalte om – nemlig frygt for at flyve, sceneskræk, frygten for store  folkemængder og højdeskræk – var det med til at bryde både hendes ægteskab med Björn Ulvaeus i 1980 og senere sanggruppe op i 1982.

Terapi i mange år

I mange år efter ABBA-karriere gik hun til terapi for at bearbejde de anfald af angst og panik hun oplevede i årene med ABBA. Senere hen var hun også meget plaget af sin mors selvmord i 1994, og farens død året efter.

I årene efter ABBA indledte hun en solokarriere af flere omgange, udgav flere soloalbums med relativt stor succes, men hun er altid forblevet privat, og har kun sjældent deltaget i de ABBA-genforeninger og ABBA-jubilæumsdage, der har været gennem årene med de tre andre medlemmer af sanggruppen.

Bor tæt på børn og børnebørn

I dag lever hun et tilbagetrukkent liv i den eksklusive Stokholmske forstad, Ekerö, tæt på sine to børn, Christian og Linda, som hun har med eks-manden Björn Ulveaus; Sønnen Christian, hans partner og deres datter samt datteren Linda, hendes sin mand og deres tre børn.

Først publiceret: fredag 2. april 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 5. april 2021 kl. 23:17

Emner: