Henrik Krogsgaard, der i dag bor i Hornbæk, fylder 70 år.

Tillykke: Henrik Krogsgaard fylder 70 år

I 1972 lærte hele Danmark den kun 21-årige Henrik Krogsgaard at kende som "Danmarks yngste kapelmester" i det ikoniske program "På med pilen".

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

“Danmarks yngste kapelmester”.

Sådan lærte Danmark Henrik Krogsgaard at kende, da han som 21-årig musiktalent stod for orkestermusikken i Otto Leisners populære “På med pilen”-program i 1972. Og i dag fylder han så 70 år.

Flittig og populær

Gennem flere årtier var Henrik Krogsgaard en af Danmarks mest populæreste og flittigste pianist og komponist. Han var i en lang årrække fast inventar på flere af DR´s underholdningsprogrammer, ligesom han fra 1984 var kapelmester og musikalsk arrangør for det danske Melodi Grand Prix, og ved mange andre lejligheder har han været dirigent for Radiounderholdningsorkestret og optrådt som vært i tv-serier.

Henrik Krogsgaard havde også et mangeårigt revy- og musicalsamarbejde med Volmer Sørensen, først i Nykøbing Falster, derefter 15 sæsoner i Cirkusrevyen samt på ABC Teatret og Amager Scenen.

12 år på Bornholm

For fire år siden flyttede han fra Bornholm til landsbyen Havreholm ved Hornbæk.

Han var flyttet til Bornholm for en periode, som endte med at bliver 12 år, men så trak København, eller rettere sagt Hornbæk ham “hjem igen”. Han flyttede til Havreholm med sin hund og to heste. Ridning har altid været Henrik Krogsgaard store passion. Dengang fortalte han til Ekstra Bladet, at han havde samlet nok på kistebunden til aldrig at arbejde mere.

Privat om sit privatliv

Privatlivet har altid været meget privat for Henrik Krogsgaard, som derfor aldrig har fortalt hvem han har dannet par med gennem tiderne. Så når han deltog i premierer på den røde løber og lign., så var det meget tit sammen med hans nære veninde, sangerinden Birthe Kjær.

Se herunder videoen fra 1972, hvor Henrik Krogsgaard som 21-årig dirigerer det swingende orkester og introen til programmet “På med pilen”, med Otto Leisner som værten.

Først publiceret: tirsdag 27. april 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.