Igen i år bliver det muligt at rejse billigt med offentlig transport.

Her er datoen: Nu kan du få billige rejsepas

For 399 kroner kan du rejse frit med alle busser og tog i Danmark otte dage i sommerferien. Se hvornår du kan købe billetter.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Er du blandt dem, der i år holder ferie i skønne Danmark, så får du nu mulighed for at rejse rundt i landet med al offentlig transport i otte dage til kun 399 kroner.

Det er en del af sommerpakken, som Folketingets partier vedtog forleden. Rejsepasset skal hjælpe med at sætte gang i erhvervslivet og give danskerne oplevelser efter corona-nedlukningen.

Billetterne sættes til salg 15. juni kl.10.00, fremgår det af DSB’s hjemmeside.

Du skal være hurtigt til at bestille. Der er sat 100.000 af de særligt billige rejsepas til rådighed.

Det er muligt at få hjælp til at købe Rejsepas på de opsatte kundepc’erne hos Salg & Service på Københavns Hovedbanegård samt på stationerne i Odense og i Aarhus. Det kræver medbragt betalingskort og NemID, hvor sidstnævnte på forhånd skal være sat op til onlinekøb.

Vær opmærksom på, at der fortsat er krav om pladsbillet i DSB’s tog. Pladsbilletterne er gratis og kan bestilles på DSB’s app.

  • Tilbuddet vil gælde fra 27. juni til 9. august 2021.
  • Rejsepasset omfatter rejser med DSB- og Arriva-tog, busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.
  • Der vil blive udbudt 1000.000 rejsepas. Det endelige antal afhænger af den aftale, der nu skal indgås med operatørerne.
  • Rejsepasset vil koste 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn mellem 12-15 år. Børn under 12 år rejser gratis ifølge med voksen i forhold til gældende rejseregler.
  • Passene bliver solgt efter først-til-mølle-princippet via rejsepas.nu.

Det vil også være muligt at købe dem fysisk på DSB’s tre betjente salgssteder i henholdsvis Aarhus, Odense og København.

Billetten gælder i 8 sammenhængende dage i perioden 26. juni til og med 8. august og giver adgang til al offentlig transport i Danmark; DSB- og Arriva-tog, bus, metro, lokaltog og letbane.

Køb dit rejsepas her (fra 15. juni).

Sommerpakken 2021

Aftalen om sommerpakken er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet.

Her er nogle elementer fra aftalen:

Rejsepas: Kan bruges til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

Rejsepasset gælder til rejser med DSB- og Arriva-tog samt i busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.

Rejsepasset kan bruges i perioden 27. juni til 9. august.

Det koster 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn, som er i aldersgruppen 12-15 år. Børn under denne aldersgruppe rejser fortsat gratis.

Transportministeriet meddeler, at der vil blive udbudt op mod 66.000 rejsepas.

Det bliver gratis for gående, cyklister og biler med handicapparkeringskort at sejle indenrigs i Danmark samt mellem Ystad og Rønne i juli-september. Færgeoperatørerne er forpligtet til at fastsætte et loft på antallet af billetter, så de lokale beboeres adgang til færgerne sikres.

Restauranter og hoteller: Restauranter og hoteller i hele landet får mulighed for at søge om 35.000 kroner til arrangementer, der kan trække flere turister til.

Kulturlivet: Kulturlivet er tildelt 330 millioner kroner. 180 millioner kroner skal finansiere en aktivitetspulje. Den sikrer, at spillesteder og teatre stadig kan åbne deres scener og invitere publikum indenfor trods restriktioner.

Der oprettes blandt andet en pulje på 59 millioner kroner målrettet foreninger og aftenskoler til at skabe kultur- og idrætsaktiviteter. Blandt andet for børn og unge i løbet af sommeren og frem til efterårsferien. Herunder sommerlejre, spejderaktiviteter eller undervisning.

Aftalen er en udmøntning af de omkring 1,65 milliarder kroner, som selv samme politiske flertal i maj satte af til en sommer – og erhvervspakke.

/Ritzau/

Først publiceret: tirsdag 8. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 08:59

Emner: