Har du mod på at flytte, så finder du det billigste hus i Tønder.

Her kan du købe hus til under en million

Kommuner, hvor du kan købe et hus til under 1 million kroner, er halveret på et år. I 61 kommuner er huset billigere end landsgennemsnittet.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Flyt til Tønder, Lolland, Lemvig, Morsø, Langeland og Skive, hvis du går efter at sidde billigst i landet.

Her skal du maksimalt stampe 1 million kroner op for at købe et gennemsnitligt hus.

Det viser den nye prisstatistik fra Boligsiden, der opgør priserne ved indgangen til juni.

For et år siden var der 11 kommuner på listen, men siden er Ærø, Guldborgsund, Ringkøbing-Skjern, Aabenraa og Assens sprunget over den overligger.

“Tønder er landets billigste kommuner. 738.000 kroner koster det at købe et hus på 140 kvm”, siger talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home, Michael Dalsager, der har analyseret tallene.

Tønder har det seneste år byttet plads med Lolland som den billigste kommune.

Hvis vi udvider til 2 millioner kroner, kan 55 kommuner være med. Vejle er den sidste kommune, der lige holder sig inde i kategorien med 140 kvm for 1.990.000 kroner, fremgår det af en pressemeddelelse fra Home.

Kæmpestore forskelle

På landsplan koster et hus 2.333.940 kroner – for at være præcis ned på kroner – og det er der 61 kommuner, der kan holde sig under. Silkeborg er sidste på den liste med en pris på 2.276.000 kroner.

I 33 kommuner koster et hus mere end gennemsnittet. Helt i top er Gentofte med 8.545.000 kroner.

“Opgørelsen viser, at der er tale om kæmpestor prisforskelle i Danmark, og forskellen er vokset mellem top og bund, selv om husene i langt de fleste kommuner er blevet mere værd”, siger Michael Dalsager i Home.

Stigende lyst til at sælge

Noget, der går igen mange steder, er det lave udbud og den store boliginteresse. Heldigvis er det blevet bedre modsvaret med en stigende lyst til at sælge hus.

Home Boligbrief for maj viser, at boligkøberne har været lidt mindre på fremvisning den seneste måned, hvilket ifølge Home skyldes et lavt udbud, men i høj grad også genåbningen af samfundets mange tilbud efter en lang periode, hvor boligsøgning og fremvisning har været blandt de få fornøjelser for mange.

Først publiceret: lørdag 12. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.