Kriminelle ringer til ældre kvinder og udgiver sig for at være fra banken.

Nyt offer falder for dette trick

Kvinde på 78 år udleverede sit kreditkort til fremmed efter at være blevet ringet op af mand, der udgav sig for at være fra banken.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Endnu et offer er blevet bedraget af kriminelle i et trick, der bliver brugt mod ældre over hele landet.

En 78-årig kvinde fra Frederiksværk blev lørdag aften omkring klokken 19.30 kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig for at være ansat i Danske Bank.

Han forklarede, at hun havde været udsat for hacking, og at et beløb var blevet hævet fra hendes konto, hvorfor han bad hende aflevere hævekortet til ham, så hun i stedet kunne få et nyt.

Manden dukkede efterfølgende op på kvindens bopæl, og her udleverede hun på hans forlangende hævekortet til ham, hvorefter han forlod stedet igen.

Inden kvinden nåede at fatte mistanke til manden og spærrede sin kort, var der blevet hævet et kontantbeløb fra hendes konto.

Politiet har udsendt følgende signalement af manden, der afhentede kvindens kort: Ikke etnisk dansk af udseende, cirka 20 år, spinkel ag bygning, mørk i huden. Iført hvid t-shirt, jeans og hvide sko. Talte dansk.

Opringning fra banken?

Politiet har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden er den samme. Ældre bliver ringet op af person, der udgiver sig for at være fra banken og bliver overtalt til at udlevere kreditkort til en person, der efterfølgende møder op på adressen.

Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i.

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken.

Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Først publiceret: tirsdag 13. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.