Dronningen var ombord på Dannebrog, da skibet blev indsat i eftersøgningen af en kutter for et par timer siden.

Dannebrog i rednings-aktion med dronningen ombord

Kongeskibet Dannebrog, en passagerfærge fra Molslinjen og en helikopter fra Forsvaret er blandt dem, der lige nu er blevet sat ind sydøst for øen Hjelm i Kattegat for at lede efter en kutter, der er ved at synke.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Kongeskibet Dannebrog er lige nu i gang med at leve efter en sunken kutter med to fiskere ombord. Sammen med en færge fra Molslinjen, der også er i området, samt en helikopter fra Forsvaret, indgår Dannebrog også i eftersøgningen.

“Der er to personer om bord, og de meldte, at de var synkende og formentlig snart ville miste forbindelsen. Det virkede kritisk i den første melding, siger den vagthavende hos Redningstjenesten.

Den synkende kutter slog alarm til Forsvaret omkring klokken seks mandag morgen, og de to personer er endnu ikke fundet.

Foruden et skib fra Grenå Redningsstation deltager også en af Molslinjens færger, der var på vej fra Aarhus til Odden med passagerer ombord, da den blev bedt om at deltage i eftersøgningen af kutteren.

Passagerer fik ekstra kaffe

“Kodekset er, at hvis man får et opkald så reagerer man, siger Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, til TV 2.

Derfor sejlede den straks til det angivne sted og var dermed første skib på stedet.

“Kaptajnen har holdt passagererne underrettet om, hvorfor kursen har været fraveget. Vi har orienteret passagererne undervejs, og der er blevet serveret noget kaffe”, siger han.

Dronningen er ombord på Dannebrog lige nu. Hun gik “ombord”, om det hedder, på skibet i lørdag i København. I går søndag sejlede Dannebrog ud og satte kurs mod Aaalborg, hvorfra dronning Margrethe går i land for at tage videre til sit jagt-sted, Trend, hvor hun skal være et par dage.

“Dannebrog var i området, og går selvfølgelig ind, når der bliver kaldt mayday”, siger Michael Bech Svendsen, der er vagthavende officer hos Forsvaret, til Ekstra Bladet.dk

Dannebrog er en del af søredningstjenesten, og kan også bruges som hospitalsskib. Men lige nu deltage det gamle skib altså sammen med dronningen i eftersøgningen af de to fiskere.

Reddede familie på sejlskib i sidste uge

Det er kun fem dage siden, at Dannebrog også var aktiv i en sørednings-aktion.

TV 2 Øst fortalte i sidste uge, at Dannebrog under en testsejlads efter den store reparation hjalp et sejlskib med en børnefamilie om bord, der var blevet ramt af manglende vind og motorproblemer.

“Dannebrog sendte personale til skibet, der fik løst problemerne”, fortalte orlogskaptajn Sten Bilde Jensen, næstkommanderende på Kongeskibet Dannebrog, til TV2 Øst.

“Når vi sejler rundt i danske farvande, er vi en del af farvandsovervågningen og søredningstjenesten”, fortælte han.

Ud over at hjælpe sejlskibet fandt Kongeskibet også en rød jolle, som nu er bragt med hjem. Under den aktion var dronningen dog ikke ombord på Dannebrog.

OPDATERING:

Mikael Back Svendsen, vagthavende officer i Forsvaret, oplyser til Berlingske, at en af Forsvarets helikoptere nu har fundet kutteren, og at en medarbejder fra Forsvaret er ombord på den omtalte kutter, der altså ikke er sunket. Den har ifølge meldingen taget vand ind.

Kutteren lå dog nordøst fra Hesselø og ikke sydøst for Hjelm, hvor kongeskibet Dannebrog og de andre enheder startede eftersøgningen. Den vagthavende officer fortæller til Berlingske, at kutteren nok ikke har vidst præcist, hvor den befandt sig.

Kutteren skal nu slæbes i havn, og dermed afsluttes aktionen fra Forsvaret.

Først publiceret: mandag 26. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:40

Emner: