nye vandrestier på Google Maps

Google har samarbejdet med Dansk Vandrelaug om at lægge 288 nye vandrestier på nettet.

Nu kan du finde vandre-stier på Google Maps

Dansk Vandrelaug har samarbejdet med Google om at udvælge de 288 bedste vandrestier i Danmark, som du nu kan finde på Google Maps.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Seniorerne er blevet meget glade for at vandre i den danske natur og opdage nye flotte skovstier og strækninger langs vores kyster.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Vandrelaug og Google betyder, at Google Maps fremover viser vej til nogle af Danmarks fineste vandreoplevelser på 288 stier, som er inddelt i “Kløverstier”, “Spor i landskabet” og “Kvalitetsstier”.

“Vi har et erklæret mål om at give danskerne mulighed for at færdes og opholde sig i naturen. Derfor er det et rigtig vigtigt fremskridt, at de bedste vandrestier herhjemme nu bliver mere tilgængelige for folk via Google Maps. Vi håber, at det giver anledning til, at endnu flere kommer ud og nyder naturen fra påsken og frem”, siger Steen Kobberø-Hansen, landsformand i Dansk Vandrelaug, der er Danmarks største vandreorganisation.

288 nye stier

Konkret har Google Maps nu fået 288 geografiske markeringer, som hver er udtryk for startstedet på en vandresti.

Samtlige stier er udvalgt af Dansk Vandrelaug bl.a. på baggrund af en række specifikke kriterier, f.eks. at stierne skal være tydeligt markeret og gerne starte og slutte samme sted. Blandt de nye stier på Google Maps er Friluftsrådets mere end 70 “Kløverstier” og “Spor i Landskabet”.

Samlet set får danskerne inspiration og adgang til flere end 2.000 kilometer vandrestier ved at åbne Google Maps enten på telefonen, computeren eller i bilen.

På verdensplan er Danmark det land, hvor befolkningen har bevæget sig mest ud i naturen under coronakrisen, og Google håber med partnerskabet at kunne styrke den tendens yderligere.

“Næsten uanset hvor i Danmark, man befinder sig, er der en smuk vandresti i nærheden. Eksperterne har lavet et fremragende benarbejde i forhold til at udvælge og kortlægge netop de ruter, som viser den alsidige danske natur og fortæller gode lokalhistorier. Vi er glade for at kunne gøre dem mere tilgængelige, så de fremover blot er få klik væk”, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Sådan finder du stierne

Stierne kan fra i dag findes i Google Maps på samtlige platforme; browserudgaven og apps til både Android og iOS.

Du finder stierne ved at søge på ordet ‘vandreområde’.

Du kan også vælge at søge specifikt på kvalitetsstikløversti eller spor vandreområde.

Derefter dukker de nærmeste vandrestier op som røde nåle med vandreikon på kortet.

Er du på udkig efter en specifik stitype, så kig på stiernes navne, der f.eks. hedder Kløverstien på Vestamager, Spor Jons Kapel eller Kvalitetssti Rebild.

Tre typer vandrestier

Inddelingen af de tre typer vandrestier på Googler er sådan:

Kvalitetsstier” er certificeret af Dansk Vandrelaug ud fra en række kriterier. De skal byde på naturoplevelser, være langt fra befærdede veje, og start- og slutpunktet skal enten være ens eller forbundet med offentlig transport.

Kløverstier” er udviklet af Friluftsrådet og har det fællestræk, at man fra ét centralt udgangspunkt kan gå, løbe og cykle en tur på fire forskellige distancer. På ruterne er der fortællinger om de steder, man passerer.

Spor” er vandrestier etableret på baggrund af frivillige aftaler mellem lodsejere og organisationen SPOR. Ruterne kan f.eks. gå gennem marker, skove og skal give danskerne mulighed for at opleve sider af naturen.

Kilde: Friluftsrådet.dk, DVL.dk, TV2lorry.dk

Først publiceret: onsdag 4. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.