Denne skræmmende krabat fik en fisker på krogen i North Carolina forleden. Fårehovedhavrude hedder den.

Fisk med mennesketænder vækker opsigt

Amerikansk fisker fangede stor fisk med mennesketænder.

Senest opdateret: fredag 13. august 2021

En fisk med mennesketænder har vakt opsigt, gysen og har ikke mindst bredt sig som en steppebrand på de sociale medier den senest tid.

Det var en fisker på molen ved Jennette’s Pier i North Carolina, der hev den specielle og meget usædvanlige fisk op. Fisken mund var nemlig fyldt med menneskelige tænder, der voksede i hele mund

Heldigvis kunne mange fiskekyndige straks fortælle, hvad det er for en fisk, der havde de usædvanlige tænder. Det er nemlig en Fårehovedhavrude, som lever ved Canadas og USAs kyster, men som er mest udbredt ved Floridas kyst ind mod Den Mexicanske Golf.

Fisken, der har en grå krop med sorte striber, bliver helt op til 90 centimeter lang.

Spiser søpindsvin

Professor i zoofysiologi, Tobias Wang, fortæller til Videnskab.dk, at han godt kan forstå, at fisken har interesseret folk så meget.

“Man kan ikke undgå at blive fascineret, når man ser sådan en fisk her. Som mennesker synes vi jo, at det er sjovt, når man ser en fisk, der har tænder, som ligner vores”.

“Ligesom hos mennesker er fiskens tænder dækket af et lag emalje, og indeni er der dentin (tandben, red.)”, fortæller Wang.

Fårehovedhavrude-fisken lever i de stor tangskove i havene. Fårehovedhavrude-fisken spiser nemlig søpindsvinene, der lever af tang. De knuser søpindsvin og muslinger med tænderne med en metode, der kaldes “knusetænder”.

Og ikke så mærkeligt har Fårehovedhavrude fået sit navn, fordi tænderne har en stor lighed med fåretænder.

Kilde: Videnskab.dk

Først publiceret: fredag 13. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 13. august 2021 kl. 12:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.