Smedene på Knivholt Hovedgaard har med hjælp fra Faglige Seniorer fået 80.000 kroner fra Velux Fonden.

Smedene på Knivholt Hovedgaard har med hjælp fra Faglige Seniorer fået 80.000 kroner fra Velux Fonden.

Velux Fonden Hverdagen er blevet lettere for de gamle smede

Donation på 80.000 kroner fra Velux Fonden luner hos smedene på Knivholdt.

Senest opdateret: onsdag 30. marts 2022

Jernet er varmt, og humøret er højt hos smedene på Knivholt, der holder gang i det gamle smedeværksted, hvor både varmen og humøret er steget et par grader, efter de har modtaget 80.000 kroner fra Velux Fonden.

”Med hjælp fra Faglige Seniorer var der søgt om penge hos Velux Fonden til den gamle smedje”, fortæller Erik B. Andersen der er formand for smedene på Knivholt, og siger:

”Jeg vil derfor gerne rette en stor tak til Palle Smed som er direktør og konsulent Erik Jensen hos Faglige Seniorer for hjælpen med vores ansøgning til Velux Fonden, som nu har givet os penge til indkøb af værktøj til Smedjen på Knivholt.”

”Vi er utrolig glade for det værktøj, vi nu har indkøbt, som gør hverdagen meget lettere for vores gamle rygge og arme, vi er nu fri for de tunge løft.”

For pengene er der indkøbt en 100 tons presse, en Giraf-kran der kan løfte 2 ton, et hæve-sænkebord, hvor der kan bearbejdes tun ge metalemner og endelig et transportabel udsugningsanlæg, der anvendes, når der skal svejses.

Smedene på Knivholt Hovedgaard har med hjælp fra Faglige Seniorer fået 80.000 kroner fra Velux Fonden. Foto: Peter Jørgensen.

I alt er der 14 seniorsmede tilknyttet smedeværkstedet på Knivholt.

De fremstiller, vedligeholder og reparerer gamle dele til maskiner og bygninger samtidig med, at der bliver snakket og hygget.

“Vi holder åbent for besøgende”, fortæller Erik Andersen. “Kom forbi og se hvad vi laver i det store værksted, det en blanding af nye og gamle maskiner og teknik­ ker. Og har du selv lyst til at være med, så tag en snak med en af os om, hvordan du bliver en del af vores hyggelige klub.”

Smedjen holder åbent tirsdage og torsdage mellem kl. 9 og 12, eller man kan kontakte Erik Andersen på 29248148.

Du kan læse mere om aktiviteterne på Knivholt Hovedgård og se hvordan du kan komme på besøg på www.knivholt.dk.

Du kan selv søge støtte i Velux Fonden ved at udfylde denne blanket: www.fagligsenior.dk/velux.

Først publiceret: fredag 15. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 30. marts 2022 kl. 15:35

Emner: