Er du over 65 år, er det gratis at få et stik mod influenza.

Derfor skal du vaccineres: Boom i luftvejssygdomme

Der venter en hård influenza-sæson med mange, der smittes med sygdomme i luftvejene. Derfor er vaccination ekstra vigtig.

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Sundhedsstyrelsen opfordrer personer i risiko for at blive alvorligt syge af influenza til at blive vaccineret så hurtigt som muligt.

”Det er især i år vigtigt at blive vaccineret mod influenza, fordi vi forventer en vinter med særligt mange luftvejsinfektioner, og fordi COVID-19 fortsat er iblandt os,” siger læge Andreas Rudkjøbing fra Sundhedsstyrelsen.

Gratis for seniorer over 65 år

Influenzavaccination er gratis for personer, som er i risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis de får influenza.

Det gælder personer over 65 år, personer, der lever med en kronisk sygdom, gravide i 2. og 3. trimester, personer med svær overvægt og andre, der er i særlig risiko for svær influenzasygdom.

For at prioritere vaccination af sårbare grupper, har Sundhedsstyrelsen opfordret til, at det indtil 22. oktober udelukkende er personer, der er omfattet af det gratis tilbud, herunder personer i øget risiko, der bliver vaccineret.

Bestil tid eller mød op

Hvis man er omfattet af det gratis vaccinationstilbud, kan man bestille tid til vaccination hos lægen, møde op på apoteket eller på en privat klinik.

Der kan være praktiserende læger eller andre vaccinatører, der lige nu ikke har flere vacciner på lager, men der er bestilt ekstraordinært mange influenzavacciner hjem i år.

Her kan du blive vaccineret

Du kan blive vaccineret flere steder:

  • Spørg hos din praktiserende læge
  • Book tid til et vaccinationsarrangement i din kommune: www.minvaccination.dk
  • Find et apotek i nærheden, der tilbyder vaccination. Se mere på HER
  • Spørg hos en privat vaccinationsklinik og få en tid til vaccination
  • Se på din kommunes hjemmeside, om der er lokale tilbud om vaccination

Først publiceret: mandag 18. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:50