Mænd, der udgiver sig for at være fra politiet, ringer til ældre kvinder og forsøger at franarre dem kontooplysninger.

Advarsel: Falske politimænd ringer til ældre kvinder

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Politiet advarer om flere tilfælde af opringninger til ældre kvinder fra falske politimænd.

Opringningerne gik forleden ud over to kvinder i det østjyske, der begge var blevet ringet op af mænd, som påstod, at de var fra politiet.

De ene – en 77-årig kvinde fra Lystrup – blev mandag omkring kl. 13.30 ringet op af en person, som præsenterede sig som værende fra Helsingør Politi. På kvindens display kunne hun også se et telefonnummer, som passede med Helsingør Politis hovednummer.

Manden i røret fortalte kvinden, at der var en person, som forsøgte at oprette et lån i hendes navn på 30.000 kroner.

Den falske politimand bad derefter kvinden om at overføre pengene til en sikkerhedskonto ved politiet. Undervejs beroligede han hende desuden med, at samtalen ville blive optaget.

Kvinden flyttede derefter penge fra flere konti over på den konto, hun var blevet bedt om. Kort efter blev hun dog ringet op af sin bank, der fik kvindes konti spærret og vejledte kvinden til at anmelde bedrageriet til politiet.

Hallo, det er fra Holstebro Politi

Senere om eftermiddagen anmeldte en 70-årig kvinde fra Mårslet et lignende forsøg på svindel.

Den 70-årige kvinde var lørdag aften blevet ringet op af en mand, som fortalte, at han var fra politiet i Holstebro. Også denne gang svarede nummeret, manden ringede fra, til et rigtigt nummer til politiet i Holstebro.

Manden i røret fortalte denne gang, at kvindes konto var blevet hacket, og at hun derfor skulle sende ham sine kontooplysninger. Det var ikke muligt for kvinden, da hun var dårligt seende. Hun bad derfor manden i telefonen om at ringe til sin søn i stedet.

Sønnen modtog aldrig et opkald, og det navn, manden havde opgivet, svarede ikke til nogen politiansatte. Hun fik derfor aldrig opgivet et kontonummer, og der blev ikke hævet penge på kvindes konti.

Hjælp med at advare andre

Du kan hjælpe med at advare andre om de falske politimænd. Klik på knappen herunder og del artiklen gennem Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: tirsdag 26. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.