Regeringen vil med velfærdslov sikre, at der er penge til omsorg og pleje, når vi bliver flere ældre.

Regeringen vil bruge milliarder på at sikre velfærd

Velfærdslov skal sikre, at pengene følger med, når der kommer flere børn og ældre. Regeringen vil afsætte 8,5 milliarder kroner, der skal bruges i kommuner og regioner.

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Pengene skal følge med, når der i de kommende år bliver flere børn og ældre.

Det skal en ny Velfærdslov sikres, der skal til behandling i Folketinget torsdag.

I alt vil regeringen afsætte 8,5 milliarder kroner, som kommuner og regioner frem til 2025 skal anvende til flere institutionspladser, flere plejeboliger og hospitalssenge, når demografien i Danmark udvikler sig.

”Velfærden har i for mange år været udfordret af en usikkerhed om, hvorvidt pengene vil følge med stigende udgifter til flere ældre og børn. Med en vedtagelse af Velfærdsloven sikrer vi, at den offentlige velfærd hvert år som minimum dækker udgifterne i takt med, at befolkningen udvikler sig,” siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Om få år er der flere ældre

Allerede i 2025 vil der være 14.000 flere børn under seks år og 69.0000 flere danskere over 70 år end i dag.

Ifølge regeringen vil Velfærdsloven medføre, at der altid planlægges med en offentlig forbrugsvækst, der mindst modsvarer det opgjorte demografiske træk for det kommende finansår.

Det er op til de enkelte kommunale, regionale og statslige institutioner at afgøre, hvordan budgetterne udmøntes.

Forudsætning for værdig ældrepleje

Social- og ældreminister Astrid Krag bemærker i forbindelse med udspillet, at ”det skal være trygt at blive gammel i Danmark, og derfor skal pengene følge med, når der bliver flere ældre.”

”Det er en helt grundlæggende forudsætning for en værdig ældrepleje. For ellers skal medarbejderne i ældreplejen hele tiden løbe hurtigere og hurtigere. Med Velfærdsloven sikrer vi ved lov en bund under velfærden, så kommunerne ikke skal starte hvert år med at skære ned på for eksempel hjælpen til de ældre.”

Se faktaark “Forslag til lov om velfærd”

Hvad er din holdning?

Er der efter din mening OK at bruge 8,5 milliarder kroner frem til 2025 på en Velfærdslov, der skal sikre velfærd for et stigende antal børn og ældre? Din holdning er velkommne på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: onsdag 10. november 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:14

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.