Har du også fået et gavekort, som du har glemt at bruge?

Udløbet gavekort? Sådan får du pengene igen

Dine penge er ikke nødvendigvis tabt, hvis gavekortet er udløbet. Men der er nogle forudsætninger, som du skal kende.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Som udgangspunkt er det ret og rimeligt, at du ikke længere kan få gavn af gavekortet, når det er udløbet. Men der er faktisk nogle undtagelser, du som forbruger kan nyde godt af.

Under en oprydning i en af skufferne dukker der et gavekort frem, som du havde glemt alt om. Og hvad værre er – det er lige udløbet.

Som udgangspunkt er det ret og rimeligt, at du ikke længere kan få gavn af gavekortet, når det er udløbet. Men der er faktisk nogle undtagelser, du som forbruger kan nyde godt af.

Skal være plastic eller digitalt

“Det er et tilbagevendende problem for mange forbrugere, at gavekort udløber, før man når at bruge dem”, fortæller Martha Nør Kjeldsen, som er jurist hos Forbrugerrådet Tænk.

Det vil sige, at det beløb, du har stående på gavekortet, skal udbetales, selv om udløbsdatoen er overskredet. Virksomheden må dog godt tage et gebyr for at udbetale det til dig.

“Men det skal være et rimeligt beløb”, siger Martha Nør Kjeldsen.

Gebyret skal svare til de udgifter, forretningen har ved at udbetale det til dig. Og så skal de have skrevet, at de har ret til at tage et gebyr for at udbetale det eksempelvis i vilkårene eller fysisk på gavekortet.

Stå fast

Måske har de også taget et ekstra forbehold og skrevet, at du ikke kan få pengene tilbage. Men det skal du ikke tage for gode varer. Virksomheden kan nemlig ikke skrive sig ud af det, slår Martha Nør Kjeldsen fast.

“Hvis gavekortet ikke har nogen udløbsdato, kan du altid kræve at få værdien udbetalt i kontanter”, oplyser Forbrugerombudsmanden desuden.

Her er undtagelserne

Her er der dog en undtagelse:

“Hvis du har fået gavekortet gratis fra sælger, eksempelvis som led i en kampagne, har du ikke krav på at få værdien udbetalt i kontanter”, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Er det et gavekort, der ikke er elektronisk, kan du som udgangspunkt ikke få dine penge tilbage for det, oplyser Forbruger- og Konkurrencestyrelsen.

Der kan dog være undtagelser, hvis butikken eksempelvis skal lukke eller ændrer varesortimentet fuldstændig til en helt anden type varer.

Først publiceret: mandag 20. december 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 11:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.