Byen er en ny islandsk krimi.

Ny krimi: Vind Islands uhygge

Den islandske stjerneforfatter Ragnar Jónasson er tilbage med en spændingsroman fuld af gys og grusomme hemmeligheder. Bogen hedder "Byen".

Senest opdateret: onsdag 30. marts 2022

Forestil dig at være alene i en lille forblæst islandsk landsby langt væk fra andre mennesker end en lille indspist befolkning, som ikke tager imod dig med åbne arme.

Bogen foregår i 1980’erne.

Una er 30 år og lever et stilfærdigt liv, da hun en dag får øje på en jobannonce: En lærer søges til en lille, isoleret landsby. Skálar tæller kun ti indbyggere, heraf to skoleelever. Una øjner chancen for at begynde et helt nyt kapitel i sit liv…

Men Skálars beboere virker fjendtlige over for den nye lærer og synes at gemme på mørke hemmeligheder. Una får kendskab til en gammel, uopklaret sag om en ung piges uforklarlige død. En mystisk fremmed forsvinder lige så hurtigt, som han er dukket op i byen. Og pludselig falder den ene af Unas elever død om i byens kirke.

Una er fast besluttet på at afdække byens mysterier. Men grænsen mellem fantasi og virkelighed begynder at skride, og Una, der har sine egne hemmeligheder, frygter for både sin forstand og sit liv.

Om forfatteren

Ragnar Jónasson er en islandsk krimiforfatter og regnes for den store nye stjerne inden for nordisk kriminallitteratur.

På dansk er tidligere udkommet krimitrilogi om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Mørket, Tågen og Øen. De 3 bøger er så gode, at jeg valgte at Island som rejsemål sidste sommer.

Konkurrence

Bogen udkom 15. marts på Gads forlag. Vejledende pris er 249,95 kroner.

Vi trækker lod om 3 bøger den 30. marts 2022.

Vinderne er Erik Højgård Hansen, Aalborg SØ, Henning Christoffersen, Bogense og Else Petersen, Helsingør.

Først publiceret: tirsdag 22. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret onsdag 30. marts 2022 kl. 08:47