Søstrene Frederikke og Cathrine Würtz hjælper kvinder i alle aldre med at få et friskere, yngre og gladere udtryk tilbage. Foto: Dan Mariegaard

Skønhedseksperten: Sådan slipper du for at se sur ud

De fleste har prøvet at gyse over læber, der har fået for meget filler og spejlglatte pander med for meget botox. Men det er ekstreme eksempler. Læs her hvordan seniorkvinder kan få et frisk, yngre og mere positivt udtryk tilbage i ansigtet efter et besøg på en kosmetisk klinik.

Senest opdateret: mandag 2. maj 2022

Ganske få kvinder fortæller veninderne, at de får behandlinger på en kosmetisk klinik. Ja, ofte får manden det ikke engang at vide.

SeniorNews har besøgt den kosmetiske klinik Pretty Please i København, som drives af de to søstre, Frederikke og Cathrine Würtz, og i denne artikel fortæller de om behandlingerne, som især seniorkvinder har stort udbytte af, men som også er behandlinger, der er omgærdet af mange fordomme.

Før og efter billede af 55-årige kvinde, der har fået to gange laser-behandling hos Pretty Please. Én gang med IP og èn gang med Frax.

Hvorfor er du sur, mormor?

Der er flere grunde til, at kvinder oppe i alderen vælger at gå på en kosmetisk klinik, fortæller Frederikke Würtz og giver et par eksempler:

-Jeg havde en kunde, der følte, at hun var et godt sted i sit liv, følte sig glad og troede, at hun afspejlede det. Lige indtil barnebarnet sagde, ”Hvorfor er du så sur, mormor?”, og så fik hun pludselig øje på de grå hår, den løse og lidt grå hud og de ”sure” ansigtstræk, .

Andre bliver opfordret af deres døtre eller svigerdøtre til at få kosmetiske behandlinger.

-Jeg hjælper generelt vores kunder med at optimere deres livskvalitet. Efter en behandling får de hele glæden ved at kigge i spejlet og opleve, at de ser mere frisk, glad og optimistisk ud.

-Det er sågar kunder der fortæller mig, at det har piftet gang i deres parforhold, fordi hun har fået mere selvtillid, og det har manden kunnet se.

Når huden ældes

Når kvinder kommer op i alderen, så aftager hudens elasticitet. Fedt-ligamenterne forsvinder langsomt, og huden bliver tyndere, løsere, kan hænge og man kan få et mere ”benet” udseende.

Det skyldes, at produktionen af flere vigtige ting i huden langsomt nedsættes med alderen. Det drejer sig om elastin og collagen. Det hele går bare langsommere, og så mister vi vitaliteten og gløden i vores hud.

Kvinder på 60+ er langsomt på vej

For 10 år siden, da Frederikke Würtz begyndte som kosmetisk sygeplejerske, var der omkring 30 klinikker i København. I dag er der omkring 250 i Storkøbenhavn.

-Det er et marked, der vokser hele tiden. Unge og midaldrende kvinder kommer hele tiden, men det er tydeligt, at kvinder over 60 år først langsomt er ved at få øjnene op for hvad de kan blive behandlet for på kosmetiske klinikker.

-Hjemmearbejdet mellem behandlingerne er faktisk det vigtigste. Hjemmearbejdet består af tre ting; Rense sin hud hver dag. Fugte den med cremer samt sørge for solbeskyttelse.

-Hvis man ikke børster tænder mellem tandlæge-besøgene, så giver det jo heller ikke mening at gå til tandlægen, vel?, supplerer Cathrine Würtz.

Ud over laserbehandling, er det primært injektionsbehandlinger med botox og filler, der behandles med på en kosmetisk klinik.

Botox glatter ud

Botox er et toksin, som afslapper musklerne. Klinikkerne køber det på apoteket til injektion i huden. Det er bl.a. derfor behandling med botox kun må udføres af personer, som er registreret i autorisations-registret hos Sundhedsstyrelsen.

Botox bruges rigtig meget i det danske hospitalsvæsen til at afslappe muskler hos folk, der f.eks. har spastiske kramper. Når de får indsprøjtninger med ofte store doser af botox, slapper musklerne af.

-Vi bruger det i meget, meget mindre portioner til behandling af de mimiske linjer i den øverste del af ansigtet.

-Hvis man har mange muskelspændinger mellem brynene – dem vi kalder bekymringsrynker – så lægger jeg lidt botox i fire små bitte doser i området. Det sætter sig på musklens receptorer, og når man så vil rynke panden eller brynene, så når ”signalet” ikke frem til musklen.

Der er også nogen, der får større eller mindre mimiske vandrette linjer i panden, som kan give et negativt udtryk. Hvis man får lidt botox her, ser man mere frisk ud.

Det samme med rynkerne ved øjnene. Smilerynker kan være sødt, men hos nogen er det så meget, at det ælder udtrykket. Med lidt botox i det område, åbner øjet mere op, og man får et mere positivt og åbent øvre ansigt.

Det er de tre områder, hvor man bruger botox i ansigtet; bekymringsrynken mellem brynene, panden og smilerynkerne ved øjnene.

Det tager en lille uge før effekten af botox er 100%. Efter fire måneder aftager effekten. Så er botox stille og roligt nedbrudt og skyllet ud af kroppen med urinen.

Filler fylder ud

Den anden injektionsbehandling seniorer kan have stort udbytte af, er præparatet ikke-permanent filler, som benyttes i den nedre del af ansigtet.

37-årige Frederikke Würtz har været kosmetisk sygeplejerske gennem 10 år, og har behandlet hundredevis af kvinder for karsprængninger, rynker, solskader og meget mere.

-Filler fylder ud, mens botox glatter ud.

-Når man som ældre har tabt volumen i kinderne, så kan man med fordel bruge filler til at løfte og genskabe.

En af de mest populære steder at få filler på en kosmetisk klinik, er i marionetlinjerne. Andre kalder dem måske ”furerne fra mundvigene”.

-Det er et helt almindeligt alderstegn, at ”det trækker sydpå”. Stort set alle over 60 år kender til det. Mange kommer også og er kede af det de kalder ”hamster-kinderne/poserne”. Den løse hud under kæben. Igen er det fordi huden bliver tyndere, og kinderne rykker nedad.

-Når det er problemet, så arbejder vi med filler i området omkring kæben og kinderne.

Filler i læberne

Filler kan også bruges i læberne. Mange har sikkert set eksempler på kvinder, der får for meget filler i læberne.

Generelt ændrer læbernes form sig ofte en del med alderen, og derfor kan være flot at få lidt volumen i form af filler i læberne, så den naturlige læbelinje kommer tilbage.

-Alle klienter understreger, at de endelig ikke skal have for meget, når de vil have filler i læberne. Det er fordi vi alle har set de ekstreme tilfælde i medierne med kvinder, der har fået kæmpestore læber, fortæller Frederikke Würt.

Der er en bred palette af filler. Til at løfte kinderne, bruger man filler, der er mere fast i volumen, mens filler i læberne er mere vandtynd.

 

Priser og ”Sådan kommer du i gang”

  • Laserbehandling hele ansigtet – IPL og Frax – fra 2000 kroner
  • Filler fra 3500 kroner – det er f.eks. løft af mundvigene
  • Botox fra 1500 kroner - det er f.eks. bekymringsrynkerne mellem øjnene.
  • Se andre priseksempler på: prettyplease.dk

Det er gratis at få en uforpligtende snak med autoriseret kosmetisk sygeplejerske, Frederikke Würtz, hos Pretty Please. Her får man en snak om hvad man gerne vil have udbedre, hvad der kan være en relevant behandling samt få et pris-overslag. Derefter kan man gå hjem og tænke over det.

Kosmetisk klinik Pretty Please, Værnedamsvej 12A, 3. etage. København V.

Telefon 44146600, mail: hello@prettyplease.dk

Filler holder op mod et år, og igen udskilles det via urinen.

 

Først publiceret: tirsdag 26. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 2. maj 2022 kl. 09:42

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.