Vind Nobelprismodtagers bog: Efterliv

En oprørende fortælling om kolonialismens aftryk på det enkelte menneskeliv og verden som sådan.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Østafrika i begyndelsen af forrige århundrede. Niårige Ilyas bliver bortført af tyske kolonitropper, der kæmper mod briterne om retten til territoriet. Som ung mand vender Ilyas hjem til sin landsby, kun for at finde ud af, at hans forældre er døde, og søsteren Afiya forsvundet.

Få nyhedsbrev med konkurrencer

Vær med i de mange konkurrencer hos Faglige Seniorer og vind bøger, biografbilletter, lækre brunch for 2 og meget mere.

Se konkurrencerne i Faglige Seniorers nyhedsbrev hver onsdag morgen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet HER - det er gratis.

Hamza blev som barn solgt af sin far til et liv som slave, men undslipper ved at slutte sig til kolonitroppene og det barske liv som soldat. Da han nedbrudt vender tilbage til barndommens kystby, krydser han skæbne med Afiya. Flere år senere griber truslen fra en ny krig, denne gang på et helt andet kontinent, ind i deres liv.

Om forfatteren

Abdulrazak Gurnah (født 1948) fik Nobelprisen i litteratur i 2021 for ”kompromisløst og med stor medfølelse at have belyst kolonialismens følger og flygtninges skæbne i kløften mellem kulturer og kontinenter.” Gurnah er kendt for sin sanselige prosa, der skildrer menneskeskæbner i relation til det omgivende samfund og historien.

Vind bogen

Bogen udkommer på Gutkind Forlag 19. maj 2022. Vejledende pris er 250 kroner.

Gutkind Forlag og Faglige Seniorer udlodder sammen 3 eksemplarer af bogen.

Vinderne bliver udtrukket tirsdag 24. maj.

God fornøjelse.

Vinderne er Birthe Nielsen, Odense, Michael Andersen, Skive og Lone Appel Hansen, Hillerød.

Først publiceret: tirsdag 17. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:08