Skal du på ferie, så husk mundbindet. Ikke alle steder er restriktionerne ophævet som i Danmark.

Er der krav om mundbind, der hvor du skal på ferie?

I Danmark har vi forlængst droppet mundbindet. Men der kan være krav om, at du bruger mundbind der, hvor du skal på ferie. Se det her.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Pak solbriller, badetøj, solcreme… og mundbind?

Selv om det er flere måneder siden, at vi i Danmark vinkede farvel til mundbind og restriktioner, er det ikke tilfældet alle vegne på de mest populære feriesteder i Europa.

Her kan der fortsat være krav om at tage mundbind på, når du bruger offentlig transport, er på restaurant eller skal på sygehuset. Det gælder for eksempel et af de store turistlande som Italien.

Vi har samlet oplysninger om kravene om mundbind fra danske ambassader i de lande i Europa, flest danskere rejser til i sommersæsonen.

Frankrig

Det er ikke længere obligatorisk at bære mundbind i offentlige bygninger eller i offentlig transport. Det er dog stadig påkrævet ved besøg på plejehjem, hospitaler, apoteker og andre sundhedsinstitutioner.

Læs mere HER (se under lokale regler).

Grækenland

Fra 1. juni 2022 er det ikke længere påkrævet at bære mundbind indendørs. Der skal bæres mundbind på hospitaler, plejehjem og i offentlig transport som for eksempel busser, metro, sporvogne.

Børn under 4 år er undtaget fra at bære mundbind.

Læs mere HER (se under lokale regler).

Italien

Til og med 15. juni er der krav om at bære mundbind af typen FFP2 i alle kollektive transportmidler samt indendørs i teatre, biografer, koncerter og ved sportsbegivenheder, i hospitaler og lægehuse samt på plejehjem.

Kravet om mundbind gælder ikke børn under 6 år samt personer, der på grund af deres handicap eller sygdom ikke kan bære masker

Læs mere HER.

Info fra Italiens officielle turist-hjemmeside HER.

Spanien

Kravet om brug af mundbind er stort set udfaset i Spanien. Som udgangspunkt er det kun obligatorisk at bære mundbind i forbindelse med besøg på hospitaler, apoteker, plejehjem samt i offentlig transport.

Læs mere HER.

Tyskland

Langt de fleste Covid19-restriktioner er ophævet i Tyskland.

Der er fortsat krav om brug af mundbind i offentlig transport, i sundhedssektoren og i diverse kollektive beboelser som for eksempel plejehjem og herberger.

Vær opmærksom på, at en række kulturinstitutioner, restauranter, hoteller og forretninger selv kan vælge at forpligte deres kunder og gæster til at bære mundbind.

Læs mere HER (se under lokale regler).

Andre lande? Tjek her

Du kan tjekke Udenrigministeriets rejsevejledninger til andre lande i Europa og den øvrige verden – og se, om der er krav om mundbind og andre restriktioner.

Tjek det HER

Myndighedernes anbefaling

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler, at personer der er 60 år eller derover, eller er i øget risiko for alvorligt forløb på grund af COVID-19, og ønsker at rejse, bør færdigvaccinerede med 3 stik eller/og  immune (tidligere smittet).

Tjek indrejse-restriktioner i det land, du ønsker at rejse til.

Munbind i fly og lufthavn

Du bør også tjekke, om luftfartselskabet kræver, at du fremviser test før ombordstigning.

Der er ikke længere krav om mundbind i danske lufthavne, men vær opmærksom på, at nogle europæiske lufthavne stadig kræver mundbind.

Tjek også med dit flyselskab, om der gælder krav om kræver mundbind ombord på flyet.

Hvad er dine oplevelser?

Hvad er dine oplevelser med krav om mundbind eller ej på feriesteder? Del din viden og erfaring med andre på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: mandag 30. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:41

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.