Camping er gået fra at være klassisk dansk på den lidt grisefestagtige måde til at være retro og cool og helt i tråd med tidens ånd.

Danskerne dropper udlandet i sommerferien

Næsten to tredjedele af danskerne vil holde årets sommerferie inden for landets grænser. Krig, klimakrise og corona har ændret vores ferievaner for bestandigt, ifølge fremtidsforsker, der spår camping en stor fremtid.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Sommerferien i år tegnede til, at mange danskere efter flere års coronapause ville finde pas og rullekuffert frem.

Men ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv har de seneste måneders energikrise, krig og inflation lagt en dæmper på rejsefeberen.

I november var 46 procent klar til at rejse udenlands, mens det i april kun var 36 procent.

Flere kigger på feriemulighederne inden for landets grænser, og det mærkes tydeligt på landets campingpladser.

Flere vil på camping

Hos Dansk Camping Union har man oplevet en markant stigende interesse særligt fra helt nye eller kommende campister, der har efterladt telefonerne rødglødende.

“Interessen er ekstremt stor i år, og vi har mange nye campister, der ringer ind med klassiske førstegangsspørgsmål om campinglivet. Det handler om alt fra, hvordan man sætter elkabler til campingvognen til hvilket grej, man skal have med på teltturen, siger Anne-Vibeke Isaksen,” der er landsformand for Dansk Camping Union.

“Det er gået op for danskerne de seneste år, at camping er rigtig mange forskellige ting. Det er alt fra fastliggerlivet på den samme campingplads, til teltture, hytter, shelters eller ferie med autocamper,” pointerer Anne-Vibeke Isaksen.

Camping er blevet retro

Generelt er den klassiske charterferie på retur, og de mere nære og lokale oplevelser vil blive foretrukket i fremtiden. Det vurderer fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

“Vi gider ikke længere eskapisme-turismen, hvor vi er i en boble og bare sidder og spiser pommes frites og leger, at vi er kulturelle. Vi vil bevare vores værdier som nærhed, omtanke og kvalitet fremfor kvantitet – også når vi er på ferie,” siger Anne Skare Nielsen.

Luksus i telt

Camping har de senere år udviklet sig til også at rumme mere luksuriøse aspekter.

“Den såkaldte glamping, der er luksuscamping med kvalitetsudstyr og på særligt eksklusive spots i naturen, er blevet populært. Det er et udtryk for, hvor mange facetter campinglivet er begyndt at rumme,” forklarer Anne Skare Nielsen, der spår camping en større plads i fremtidens ferieplanlægning blandt danskerne.

Camping er gået fra at være klassisk dansk på den lidt grisefestagtige måde til at være retro og cool og helt i tråd med tidens ånd.

“Tidligere har camping ikke været noget, man pralede med at skulle i ferien. Men i dag er det også en udstyrssport, man virkelig kan gå op i, og som vi vil se meget mere til i fremtiden. Både den eksklusive og den mere primitive udgave,” siger Anne Skare Nielsen.

Først publiceret: tirsdag 31. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.