Sommerferien er over os, og det udnytter svindlere til at få fingrene i dine penge.

Undgå at blive fuppet

Sommertiden er et yndet tidspunkt for fupmagere, men det er let at gennemskue et fupnummer med få råd i baghovedet.

Senest opdateret: torsdag 28. juli 2022

Har du også været den heldige vinder af en rejse på Facebook, opdaget, at du har en rig onkel i USA eller pludselig fået feriepenge til gode?

Så er du ikke den eneste, svindlerne har forsøgt at sætte kløerne i. Det kan både ske på sms, mail, webbutikker eller sociale medier.

Fælles for dem alle er, at de kan virke ganske troværdige, men med enkle kneb kan du gennemskue det og dermed undgå at blive snydt.

Brug din sunde fornuft

Først og fremmest er det vigtigt at forholde dig kritisk til det tilbud eller budskab, du præsenteres for. Er det for eksempel luksusvarer til helt uhørt lave priser?

Så er der nok noget galt. Bliver du bedt om at indbetale nogle penge for eksempelvis en pakke, du aldrig har bestilt, så er der nok også noget galt.

Mærkeligt sprog

Er en mail, sms eller hjemmeside fyldt med stavefejl eller underlige sproglige formuleringer? Størstedelen af fupbutikkerne får oversat al tekst af en computer.

Derfor er fupbutikker og svindelmails fulde af sprogfejl og sjove formuleringer.

Tjek links og www-adresserne

Er du rent faktisk på vej til – eller er du nu også på – for eksempel Legolands hjemmeside? Svindlere bruger ofte www-adresser, der ligner en ægte adresse, men der vil alligevel en lille forskel. Og den være nem at overse.

Kig dig omkring på hjemmesiden

Falske webbutikker eller hjemmesider med fupkonkurrencer ser ofte ikke særlig professionelle ud. Ofte er de halvtomme, der er oplyses ikke postadresser, telefonnumre, emailadresser eller cvr-numre, links virker ikke, og hvis de virker, så sendes du videre til andre hjemmesider.

Hvad siger andre?

Det er altid en god ide at være kritisk overfor webbutikker, du ikke kender. Du kan også tjekke en webbutik på Trustpilot og se, om andre har anmeldt butikken.

Kilde: TjekDet.dk

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: torsdag 30. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret torsdag 28. juli 2022 kl. 16:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.