Disse fødevarer booster dit indtag af C-vitamin
Selvom de fleste tænker på appelsiner og citroner i forhold til C-vitamin, er der faktisk også andre fødevarer, der indeholder mindst lige så meget C-vitamin - eller mere.
Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022
Tænker du også på appelsiner og citroner, når snakken falder på C-vitamin?
Så er du nok ikke den eneste. Men faktisk er der andre frugter og grøntsager, der indeholder mindst lige så meget eller mere.
C-vitamin tilhører gruppen af vandopløselige vitaminer, og da vi ikke selv kan danne det i kroppen, er vi nødt til at få det tilført via kosten.
Det har indflydelse på kroppens immunforsvar og beskytter blandt andet imod virus og bakterier.
De nordiske næringsstofanbefalinger lyder på 75 mg C-vitamin dagligt for voksne.
Disse fødevarer boomer af C-vitamin
I DTU’s fødevaredatabase kan man se, at solbær sammen med grønkål og rød peberfrugt topper listen af de mest C-vitaminholdige fødevarer.
Appelsin finder vi på en 42. plads og citron på en 48. plads i forhold til de fødevarer, som DTU har testet.
C-vitamin per 100 gram af fødevaren:
Solbær 181 mg
Grønkål 169 mg
Rød peberfrugt 163 mg
Rosenkål 140 mg
Gul peberfrugt 134 mg
Broccoli 117 mg
Grøn peberfrugt 104 mg
Blomkål 77 mg
Jordbær 67 mg
Kiwi 63 mg
Appelsin 54 mg
Citron 49 mg
Kilde: DTU’s fødevaredatabase
Først publiceret: fredag 1. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:38