Du skal forstå begrebet “puls” som det antal gange, pulsåren udvider sig per minut. Og det finder sted, når hjertet trækker sig sammen.

Høj puls? Det skal du være opmærksom på

Hvis du døjer med en høj eller uregelmæssig puls, så kan det være en god idé at søge lægehjælp, inden det er for sent.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Hjerterytmeforstyrrelser kan være alvorlige. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, da det kan forårsage hjertesvigt.

Derfor er det meget vigtigt at opdage tilstanden i tide og sætte ind med forebyggende behandling. Men hvornår skal man endelig tage kontakt til sin læge?

Hvis din hvilepuls er over 100, eller dit hjerteslag har mange ekstraslag, så er det tegn på, at du skal søge læge for at få det undersøgt nærmere.

Sådan lyder det fra overlæge Lars Frost på Regionshospitalet Silkeborg.

“Hvis du opdager symptomer som høj eller uregelmæssig puls, kan jeg kun opfordre til at søge egen læge. Optagelse af et hjertekardiogram er en lille ting at få foretaget, og det kan vise, om der er grund til yderligere udredning,” siger han.

En god prognose

“Desværre oplever vi på hjerteafsnittet, at en del patienter kommer for sent ind til os med hjerterytmeforstyrrelser. De venter for længe med at gå til læge. Derfor er de meget syge, når vi får dem ind, og vi skal bruge flere ressourcer på at behandle dem, end hvis de havde reageret tidligere i forløbet,” forklarer Lars Frost.

Det er dog ikke alle hjerterytmeforstyrrelser, der giver hjertesvigt, fordi nogle kan tåle det mere end andre. Men det er svært at vide, hvem der kan og ikke kan på forhånd, derfor er det vigtigt at få en læges vurdering.

Derudover har hjertesvigt udløst af hjerterytmeforstyrrelser ofte en god prognose, især hvis behandlingen startes tidligt.

Kilde: Hjerteforeningen

Først publiceret: mandag 8. august 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 13:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.