Det er glædeligt, at regeringen trods en stram finanslov fastholder kursen om at sikre flere ressourcer til de ældre, siger Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer. Foto: Søren Zeuth.

Faglige Seniorer: Vigtigt at sikre ældreplejen flere ressourcer

Efter forslaget til en stram finanslov forventer Faglige Seniorer nu, at regeringen kommer med et udspil til en ny ældrelov.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

”Vi bliver mange flere ældre i fremtiden. Ældreplejen er allerede under et voldsomt pres. Der mangler medarbejdere, og der er behov for at rekruttere og uddanne titusindvis af ansatte i de kommende år. Derfor er det glædeligt, at regeringen trods en stram finanslov fastholder kursen om at sikre flere ressourcer til de ældre,” siger Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer.

Faglige Seniorer – der er Danmarks næststørste ældreorganisation – oplever en stigende bekymring for, om der er penge nok til ældrepleje og til sundhedsvæsenet i de kommende år.

Forhandlingsreserven

* Regeringen vil afsætte cirka 0,6 milliarder kroner i 2023 og en milliard kroner årligt i årene 2024-2026. I alt 3,6 milliarder kroner.

* Regeringen ser gerne pengene blive brugt på sundhedsområdet, herunder psykiatrien og ældre.

* Forhandlingsreserven er en pulje med penge, hvor partierne kan komme med deres særlige ønsker til finansloven.

”Det er de to områder, seniorerne prioriterer allerhøjest, og jeg deler bestemt deres bekymring. Selv om der er afsat en forhandlingspulje til yderligere tiltag, er det ikke sikkert, at det er tilstrækkeligt. Det er vores grundlæggende velfærd, der er på spil, og derfor er jeg også forundret over, at en række partier fastholder, at der skal spares på den kommunale velfærd, siger Ole Ibsen.

Forpligter lokalt

Med økonomiaftalerne med kommuner og regioner har regeringen afsat 1,7 milliarder kroner til velfærdsområderne – herunder ældreplejen.

Det forpligter kommunerne til at forbedre indsatsen i de kommende år. Der er hårdt brug for flere ansatte, hvis vi skal fastholde og udvikle plejesektoren, lyder det fra Ole Ibsen.

”Faglige Seniorer forventer, at regeringen nu kommer med et udspil til en ny ældrelov. Det skal forenkle rammerne for at organisere arbejdet omkring de ældre i kommunerne. Der er virkelig brug for en grundlæggende ændring af ældreplejen samtidig med de forøgede ressourcer”, siger Ole Ibsen til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Sig din mening her

Hvad mener du om regeringens forslag til finanslov? For stram – for slap?

Din holdning er velkommen. Sig din mening på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: onsdag 31. august 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og