Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

App viser vej: Kør lidt længere og spar brændstof

Google Maps opdateres torsdag, så den nu viser alternative ruter, som sparer dig for brændstof.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

De fleste har en tendens til at vælge den hurtigste rute, men hvis man gerne vil spare på – i disse tider noget dyre – brændstof, kan det betale sig at tage den lidt længere vej til din destination.

Torsdag lancerer Google Danmark deres brændstofbesparende ruter i Google Maps, hvor man måske skal bruge nogle minutter længere på at nå frem, men hvor man til gengæld sparer brændstof eller el.

Den nye funktion, som bliver kaldt “Brændstofbesparende ruter”, vil over de næste par uger nå ud til brugere af Google Maps, men alle vil ikke have mulighed for at bruge tjenesten med det samme for ikke at overbelaste systemerne.

Kig efter grønt blad

Fremover vil det være sådan, at når du i Google Maps slår din destination ind, så vil du ud over den hurtigste rute også få vist en alternativ rute, der er mærket med et grønt blad.

Hvis du trykker her, vil du få Googles beregning af, hvor meget længere ruten er, og hvor meget man cirka sparer i brændstof.

De brændstofbesparende ruter vil kunne ses for hele Danmark og 23 andre lande, heriblandt de nordiske samt Tyskland, Belgien, Storbritannien og Østrig.

Har du ikke Google Maps? Download appen i Google Play eller App Store.

Kilde: berlingske.dk

Først publiceret: torsdag 8. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 14:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og